Інновації в технології вакуумної перегонки
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Інновації в технології вакуумної перегонки
Инновации в технологии вакуумной перегонки Innovations in technology vacuum distillation |
|
Creator |
Чагайда, А. О.
Коваль, О. В. Білик, О. А. Чагайда, А. О. Коваль, О. В. Билык, Е. А. Chagayda, A. Koval, O. V. Bilyk, O. |
|
Subject |
бродіння
бродильний апарат діоксид вуглецю гомогенізація стабілізація брожение бродильный аппарат диоксид углерода гомогенизация стабилизация fermentation fermenter carbon dioxide homogenisation settling |
|
Description |
Обмежені об’єми бродильних апаратів призводять до розроблення раціональних технологій для зменшення собівартості продуктів бродіння. Перспективним напрямком розвитку бродильних технологій є стабілізація осмотичних тисків в культуральних середовищах. Одна з можливостей такої стабілізації є суміщення процесів бродіння і перегонки за рахунок вакуумування середовищ, що зменшить витрати на обладнання тобто додаткові бродильні апарати. Ограниченные объемы бродильных аппаратов приводят к разработке рациональных технологий для уменьшения себестоимости продуктов брожения. Перспективным направлением развития бродильных технологий является стабилизация осмотических давлений в культуральных средах. Одна из возможностей такой стабилизации является совмещение процессов брожения и перегонки за счет вакуумирования сред уменьшит затраты на оборудование есть дополнительные бродильные аппараты. Limited amounts of fermenters lead to the development of sustainable technologies to reduce the cost of fermentation products. Promising direction of development of fermentation technology is the stabilization of osmotic pressure in the culture media. One possibility is to combine such stabilization processes of fermentation and distillation by vacuum environments will reduce the cost of equipment has more fermenters. |
|
Date |
2013-12-16T08:47:36Z
2013-12-16T08:47:36Z 2013 |
|
Type |
Thesis
|
|
Identifier |
Чагайда, А. О. Інновації в технології вакуумної перегонки / А. О. Чагайда, О. В. Коваль, О. А. Білик // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності : матеріали ІІ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 11 вересня 2013 р., м. Київ. – К.: НУХТ, 2013. – С. 29-30.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12120 |
|
Language |
uk_UK
|
|