Влияние технологических факторов на процесс экстракции плодов рябины черноплодной
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Влияние технологических факторов на процесс экстракции плодов рябины черноплодной
Вплив технологічних факторів на процес екстракції плодів горобини чорноплідної Influence of technological factors on the process of black chokebery extraction |
|
Creator |
Терлецкая, В. А.
Рубанка, Е. В. Зинченко, И. Н. Терлецька, В. А. Рубанка, К. В. Зінченко, І. М. Terletska, V. Rubanka, K. Zinchenko, I. |
|
Subject |
рябина черноплодная
экстракция свойства экстрактов экстрактивность гидромодуль горобина чорноплідна екстракція властивості екстрактів екстрактивність гідромодуль black chokeberry extraction properties of the extracts extract content hydromodulus |
|
Description |
Статья посвящена вопросу создания экстракта из плодов рябины черноплодной для использования в продуктах быстрого приготовления на основе зернового сырья как источника биологически активных веществ. Проанализировано влияние различных факторов (температуры, продолжительности экстракции, гидромодуля) на физические, биологические и органолептические показатели экстрактов. Установлены оптимальные технологические параметры получения экстрактов из плодов рябины черноплодной. Стаття присвячена питанню створення екстракту з плодів горобини чорноплідної для використання в продуктах швидкого приготування на основі зернової сировини як джерело біологічно активних речовин. Проаналізований вплив різних факторів (температури, тривалості екстракції, гідромодуля) на фізичні, біологічні та органолептичні показники екстрактів. Встановлені оптимальні технологічні параметри отримання екстрактів з плодів горобини чорноплідної. The article is devoted to the development of extraction technology for black chokeberry as a source of bioactive substances used in quick serve grain-basis products. The influence of different factors (temperature, extraction time, hydromodulus) on the physical, biological and organoleptic properties of extracts is considered. As a result the optimal technological parameters for black chokeberry extracts have been established.
|
|
Date |
2013-12-16T09:26:25Z
2013-12-16T09:26:25Z 2013 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Терлецкая, В. А. Влияние технологических факторов на процесс экстракции плодов рябины черноплодной / В. А. Терлецкая, Е. В. Рубанка, И. Н. Зинченко // Техника и технология пищевых производств. - 2013. - № 4. - С. 127-131.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12134 |
|
Language |
other
|
|