Features of drying process of artificially cultivated mushrooms
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Features of drying process of artificially cultivated mushrooms
Особливості процесу сушіння штучно культивованих грибів Особенности процесса сушки искусственно культивируемых грибов |
|
Creator |
Zinchenko, I.
Terletska, V. Зінченко, І. М. Терлецька, В. А. Зинченко, И. Н. Терлецкая, В. А. |
|
Subject |
pleurotus ostreatus
agaricus bisporus mushroom products drying swelling глива звичайна печериця двоспорова грибні продукти сушіння набухання вешенка обыкновенная шампиньон двуспоровый грибные продукты сушка набухание |
|
Description |
This paper describes the analysis of drying and taste additives influence on the changes of chemical composition and quality parameters of Pleurotus Ostreatus and Agaricus bisporus mushrooms and their ready-to-cook mushroom foods. We tested and scientifically motivated the impact of drying on the protein substances changes and carbohydrates changes (contents of glycogen, dextrines, reducing substances, cellulose) of ready-to-cook mushroom foods. Дана робота висвітлює аналіз впливу сушіння та смакових добавок на зміни хімічного складу та показники якості грибів глива звичайна та печериця двоспорова та їх грибних напівфабрикатів. Ми дослідили та науково обґрунтували вплив сушіння на зміни білкових речовин та вуглеводів (вміст глікогену, декстринів, редукуючих речовин, клітковини) грибних напівфабрикатів. Данная работа освещает анализ влияния сушки и вкусовых добавок на изменения химического состава и показатели качества грибов вешенка обыкновенная и шампиньон двуспоровый и их грибных полуфабрикатов. Мы исследовали и научно обосновали влияние сушки на изменения белковых веществ и углеводов (содержимое гликогена, декстринов, редуцирующих веществ, клетчатки) грибных полуфабрикатов.
|
|
Date |
2013-12-16T09:36:08Z
2013-12-16T09:36:08Z 2013 |
|
Type |
Thesis
|
|
Identifier |
Zinchenko, І. Features of drying process of artificially cultivated mushrooms / I. Zinchenko, V. Terletska // The XXIV International Colloquium of Institute CEDIMES, Kyiv (Ukraine) : Book of Abstracts. — 28 October – 3 November 2013. — K. : NUFT, 2013. — P. 25.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12136 |
|
Language |
en
|
|