Запис Детальніше

Features of drying process of artificially cultivated mushrooms

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Features of drying process of artificially cultivated mushrooms
Особливості процесу сушіння штучно культивованих грибів
Особенности процесса сушки искусственно культивируемых грибов
 
Creator Zinchenko, I.
Terletska, V.
Зінченко, І. М.
Терлецька, В. А.
Зинченко, И. Н.
Терлецкая, В. А.
 
Subject pleurotus ostreatus
agaricus bisporus
mushroom products
drying
swelling
глива звичайна
печериця двоспорова
грибні продукти
сушіння
набухання
вешенка обыкновенная
шампиньон двуспоровый
грибные продукты
сушка
набухание
 
Description This paper describes the analysis of drying and taste additives influence on the changes of chemical composition and quality parameters of Pleurotus Ostreatus and Agaricus bisporus mushrooms and their ready-to-cook mushroom foods. We tested and scientifically motivated the impact of drying on the protein substances changes and carbohydrates changes (contents of glycogen, dextrines, reducing substances, cellulose) of ready-to-cook mushroom foods. Дана робота висвітлює аналіз впливу сушіння та смакових добавок на зміни хімічного складу та показники якості грибів глива звичайна та печериця двоспорова та їх грибних напівфабрикатів. Ми дослідили та науково обґрунтували вплив сушіння на зміни білкових речовин та вуглеводів (вміст глікогену, декстринів, редукуючих речовин, клітковини) грибних напівфабрикатів. Данная работа освещает анализ влияния сушки и вкусовых добавок на изменения химического состава и показатели качества грибов вешенка обыкновенная и шампиньон двуспоровый и их грибных полуфабрикатов. Мы исследовали и научно обосновали влияние сушки на изменения белковых веществ и углеводов (содержимое гликогена, декстринов, редуцирующих веществ, клетчатки) грибных полуфабрикатов.
 
Date 2013-12-16T09:36:08Z
2013-12-16T09:36:08Z
2013
 
Type Thesis
 
Identifier Zinchenko, І. Features of drying process of artificially cultivated mushrooms / I. Zinchenko, V. Terletska // The XXIV International Colloquium of Institute CEDIMES, Kyiv (Ukraine) : Book of Abstracts. — 28 October – 3 November 2013. — K. : NUFT, 2013. — P. 25.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12136
 
Language en