Research on the possibility of using stevia extract for production of ice cream of wellness orientation
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Research on the possibility of using stevia extract for production of ice cream of wellness orientation
Дослідження можливості використання екстракту стевії для виробництва морозива оздоровчого спрямування Исследование возможности использования экстракта стэвии для производства мороженого оздоровительного направления |
|
Creator |
Bazhay, S.
Бажай, С. А. Бажай, С. А. Telegin, K. Телєгін, К. Телегин, К. |
|
Subject |
ice-cream
antioxidant properties extract of stevia health feed морозиво антиоксидантні властивості екстракт стевії оздоровче харчування антиокислительные свойства экстракт стевии оздоровительное питание мороженое |
|
Description |
Методом ДФПГ , який базується на нейтралізації вільних радикалів, а саме α,α-дифеніл - β-пікрил гідразилу, визначено антиоксидантні властивості згущеного водного екстракту стевії. Встановлено, що досліджуваний зразок здійснює нейтралізацію вільного радикала ДФПГ на 66,6%. Встановлено оптимальну кількість внесення згущеного водного екстракту стевії для досягнення найкращих органолептичних та фізико-хімічних показників морозива. Методом ДФПГ, который базируется на нейтрализации свободных радикалов, а именно -дифенил- -пикрил гидразила, определено антиокислительные свойства сгущенного водного экстракта стевии. Установлено, что иследуемый образец осуществляет нейтрализацию свободного радикала ДФПГ на 66,6%. Установлено оптимальное количество внесения сгущенного водного экстракта стевии для достижения наилучших органолептических та физико-химических показателей мороженого. DFPH method, which is based on the neutralization of free radicals, namely α, α-diphenyl-β-pikryl hidrazyl, has determined the antioxidant properties of condensed aqueous stevia extract. It has been found that the sample neutralizes a free radical DFPH for 66.6%. An optimal amount of applying the condensed aqueous stevia extract for getting the best organoleptic and physico-chemical characteristics of ice cream has been found. |
|
Date |
2013-12-16T08:41:36Z
2013-12-16T08:41:36Z 2013 |
|
Type |
Thesis
|
|
Identifier |
Bazhay-Zhezherun, S. Research on the possibility of using stevia extract for production of ice cream of wellness orientation / S. Bazhay-Zhezherun, K. Telegin // The second north and east european congress on food. – K.: NUFT, 2013. – P. 204.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12115 |
|
Language |
other
|
|