Запис Детальніше

Research on the possibility of using stevia extract for production of ice cream of wellness orientation

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Research on the possibility of using stevia extract for production of ice cream of wellness orientation
Дослідження можливості використання екстракту стевії для виробництва морозива оздоровчого спрямування
Исследование возможности использования экстракта стэвии для производства мороженого оздоровительного направления
 
Creator Bazhay, S.
Бажай, С. А.
Бажай, С. А.
Telegin, K.
Телєгін, К.
Телегин, К.
 
Subject ice-cream
antioxidant properties
extract of stevia
health feed
морозиво
антиоксидантні властивості
екстракт стевії
оздоровче харчування
антиокислительные свойства
экстракт стевии
оздоровительное питание
мороженое
 
Description Методом ДФПГ , який базується на нейтралізації вільних радикалів, а саме
α,α-дифеніл - β-пікрил гідразилу, визначено антиоксидантні властивості згущеного водного екстракту стевії. Встановлено, що досліджуваний зразок здійснює нейтралізацію вільного радикала ДФПГ на 66,6%.
Встановлено оптимальну кількість внесення згущеного водного екстракту стевії для досягнення найкращих органолептичних та фізико-хімічних показників морозива.

Методом ДФПГ, который базируется на нейтрализации свободных радикалов, а именно -дифенил- -пикрил гидразила, определено антиокислительные свойства сгущенного водного экстракта стевии. Установлено, что иследуемый образец осуществляет нейтрализацию свободного радикала ДФПГ на 66,6%.
Установлено оптимальное количество внесения сгущенного водного экстракта стевии для достижения наилучших органолептических та физико-химических показателей мороженого.

DFPH method, which is based on the neutralization of free radicals, namely
α, α-diphenyl-β-pikryl hidrazyl, has determined the antioxidant properties of condensed aqueous stevia extract. It has been found that the sample neutralizes a free radical DFPH for 66.6%.
An optimal amount of applying the condensed aqueous stevia extract for getting the best organoleptic and physico-chemical characteristics of ice cream has been found.
 
Date 2013-12-16T08:41:36Z
2013-12-16T08:41:36Z
2013
 
Type Thesis
 
Identifier Bazhay-Zhezherun, S. Research on the possibility of using stevia extract for production of ice cream of wellness orientation / S. Bazhay-Zhezherun, K. Telegin // The second north and east european congress on food. – K.: NUFT, 2013. – P. 204.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12115
 
Language other