Perspective direction of complex improvement of rusk wares
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Perspective direction of complex improvement of rusk wares
Перспективное направление комплексного усовершенствования сухарных изделий Перспективний напрямок комплексного вдосконалення сухарних виробів |
|
Creator |
Теличкун, Ю. С.
Теличкун, В. І. Кравченко, О. І. Марченко, А. В. Десик, М. Г. Бірка, А. М. Стефанов, С. В. Telichkun, Yu. Telichkun, V. Kravchenko, O. Marсhenko, A. Desik, M. Birca, A. Stefanov, S. Теличкун, Ю. С. Теличкун, В. И. Марченко, А. В. Десик, Н. Г. Кравченко, А. И. Бирка, А. М. Стефанов, С. В. |
|
Subject |
заміс тіста
замес теста mixing of dough випічка выпечка baking сушка сушка drying |
|
Description |
The necessity of complex perfection of process of production of rusk warest comes up from the raditional method of production, wide usage of hand labour and bulky equipment. The process of mixing of dough, treatment of dough purveyances, baking and drying is investigational by us. It is set that the intensive mixing of dough allows to shorten duration of his fermentation, the using of dynamic method of loosen of dough purveyances and combined process of baking baking-drying . On the basis of the conducted researches the machine-instrumental chart of the complex stream-mechanized line of production of rusk wares is offered Необходимость комплексного усовершенствования процесса производства сухарных изделий выплывает из традиционного метода производства, широкое использование ручного труда и громоздкого оборудования. Нами исследовались процесс смешивания теста, обработка заготовок из теста, выпечка и сушка. Установлено, что интенсивное перемешивание теста позволяет сократить время его брожения, использования динамического метода формования тестовых заготовок и комбинированного процесса выпечки сушки. На основании проведенных исследований предложена машино-апаратурная схема комплексного поточной механизированной линии производства сухарных изделий. Необхідність комплексного удосконалення процесу виробництва сухарних виробів випливає із традиційного методу виробництва, широке використання ручної праці і громіздкого обладнання. Нами досліджувавлись процес замішування тіста, оброблення заготовок з тіста, випічка і сушка. Встановлено, що інтенсивне перемішування тіста дозволяє скоротити час його бродіння, використання динамічного методу формування тістових заготовок і комбінованого процесу випічки сушіння. На підставі проведених досліджень запропоновано машино-апаратурна схема комплексно потокової механізованої лінії виробництва сухарних виробів. |
|
Date |
2013-12-17T07:40:39Z
2013-12-17T07:40:39Z 2013 |
|
Identifier |
Perspective direction of complex improvement of rusk wares / O.I. Kravchenko, V. I Telychkun, Yu. S. Telychkun and other // Journal of Food and Packaging Science, Technique and Technologies. – Пловдив. Болгария : УХТ, 2013. – № 2. – Р. 67-70.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12209 |
|