Запис Детальніше

Интенсификация процесса замешивания дрожжевого теста

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Интенсификация процесса замешивания дрожжевого теста
The intensification of the process of kneading dough
Інтенсифікація процесу замішування дріжджового тіста
 
Creator Теличкун, Ю. С.
Теличкун, Ю. С.
Теличкун, В. І.
Теличкун, В. И.
Кравченко, О. І.
Кравченко, А. И.
Рачок, В. В.
Рачок, В. В.
Rachok, V.
Kravchenko, O. I.
Telichkun, Yu.
Telichkun, V.
 
Subject інтенсифікація
интенсификация
іntensification
змішування
смешивания
kneading
змішувальна машина
смесительная машина
kneading machine
 
Description Замес пшеничного теста имеет целью не только получение однородного и хорошо промешанного во всей массе теста, но и придание ему оптимальных физических свойств.
Изучение структурно-деформационных и физико-механических свойств теста имеет большое значение для приготовления полуфабрикатов в производственных условиях способами, основанными на интенсификации процессов брожения.

Заміс пшеничного тіста має на меті не тільки отримання однорідного і добре промісити у всій масі тіста, але і надання йому оптимальних фізичних властивостей.
Вивчення структурно-деформаційних і фізико-механічних властивостей тіста має велике значення для приготування напівфабрикатів у виробничих умовах способами, заснованими на інтенсифікації процесів бродіння.

The purpose of the intensification of mixing dough - a homogenous mass, which is characterized by certain rheological properties. Effect of intensive machining dough during kneading the dough to modify the viscosity was studied . The influence of the energy consumed for making dough for the effective viscosity is investigated.
It is established that viscosity of dough decreases by linear pattern at increase costs of specific work for knead of dough. During fermentation. the dough which kneaded with varying intensity, there is a further decrease of dough viscosity. Reducing the viscosity of the dough
 
Date 2013-12-17T07:24:11Z
2013-12-17T07:24:11Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Кравченко, А. И. Интенсификация процесса замешивания дрожжевого теста / А. И. Кравченко, В. И. Теличкун, Ю.С. Теличкун, В. В. Рачок // Русенски универитет «Ангел Кънчев». Научни трудове. – Русе, Болгария, 2013. – Т. 52, № 10.2 – С. 135-138.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12203