Запис Детальніше

Накопичення інозиту в процесі пророщування зерна пшениці

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Накопичення інозиту в процесі пророщування зерна пшениці
Накопление инозита в процессе проращивания зерна пшеницы
The accumulation of inositol during the germination of wheat
 
Creator Федоренченко, Л. О.
Федоренченко, Л. А.
Fedorenchenko, L.
Бажай, С. А.
Бажай, С. А.
Bazhay, S.
Королюк, Т. А.
Королюк, Т. А.
Korolyk, T.
Романовська, Т. І.
Романовская, Т. И.
Romanovska, T.
 
Subject гідроліз
температурні режими
інозит
фітинова кислота
фітин
зернова сировина
гидролиз
температурные режимы
инозит
фитиновая кислота
фитин
зерновое сырье
grain raw material
hydrolysis temperature regimes
inositol
phytic acid
phytin
 
Description Досліджено вплив температурних режимів на утворення інозиту в процесі пророщування зерна пшениці. Експериментально доведено, що замочування та пророщування зерна сприяють значному розщепленню фітину. Встановлено, що витримування пророщеного зерна при температурі 50 ˚С протягом 20 хв з подальшою пастеризацією дає змогу зменшити вміст фітину на 95,4 %. Щадні температурні режими пастеризації практично не впливають на вміст інозиту в зерні.
Исследовано влияние температурных режимов на образование инозита в процессе проращивания зерна пшеницы. Экспериментально доказано, что замачивание и проращивание зерна способствует значительному расщеплению фитина. Установлено, что выдерживание пророщенного зерна при температуре 50 ˚ С в течение 20 мин с последующей пастеризацией позволяет уменьшить содержание фитина на 95,4 %. Щадящие температурные режимы пастеризации практически не влияют на содержание инозита в зерне.
The effect of temperature conditions on the formation of inositol during the germination of wheat. Experimentally proved that soaking and sprouting grains contribute significantly to the splitting of phytin. Established that exposure sprouted grains at 50 ˚ C for 20 min, followed by pasteurization and can reduce the content of phytin at 95.4%. Gentle pasteurization temperatures virtually no effect on inositol content in the grain.
 
Date 2013-12-17T11:17:11Z
2013-12-17T11:17:11Z
2004
 
Type Article
 
Identifier Накопичення інозиту в процесі пророщування зерна пшениці / Л. О. Федоренченко, С. А. Бажай, Т. А. Королюк, Т. І. Романовська // Харчова промисловість. – К.: НУХТ. – 2004. – С. 37–39.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12225
 
Language other