Накопичення інозиту в процесі пророщування зерна пшениці
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Накопичення інозиту в процесі пророщування зерна пшениці
Накопление инозита в процессе проращивания зерна пшеницы The accumulation of inositol during the germination of wheat |
|
Creator |
Федоренченко, Л. О.
Федоренченко, Л. А. Fedorenchenko, L. Бажай, С. А. Бажай, С. А. Bazhay, S. Королюк, Т. А. Королюк, Т. А. Korolyk, T. Романовська, Т. І. Романовская, Т. И. Romanovska, T. |
|
Subject |
гідроліз
температурні режими інозит фітинова кислота фітин зернова сировина гидролиз температурные режимы инозит фитиновая кислота фитин зерновое сырье grain raw material hydrolysis temperature regimes inositol phytic acid phytin |
|
Description |
Досліджено вплив температурних режимів на утворення інозиту в процесі пророщування зерна пшениці. Експериментально доведено, що замочування та пророщування зерна сприяють значному розщепленню фітину. Встановлено, що витримування пророщеного зерна при температурі 50 ˚С протягом 20 хв з подальшою пастеризацією дає змогу зменшити вміст фітину на 95,4 %. Щадні температурні режими пастеризації практично не впливають на вміст інозиту в зерні. Исследовано влияние температурных режимов на образование инозита в процессе проращивания зерна пшеницы. Экспериментально доказано, что замачивание и проращивание зерна способствует значительному расщеплению фитина. Установлено, что выдерживание пророщенного зерна при температуре 50 ˚ С в течение 20 мин с последующей пастеризацией позволяет уменьшить содержание фитина на 95,4 %. Щадящие температурные режимы пастеризации практически не влияют на содержание инозита в зерне. The effect of temperature conditions on the formation of inositol during the germination of wheat. Experimentally proved that soaking and sprouting grains contribute significantly to the splitting of phytin. Established that exposure sprouted grains at 50 ˚ C for 20 min, followed by pasteurization and can reduce the content of phytin at 95.4%. Gentle pasteurization temperatures virtually no effect on inositol content in the grain. |
|
Date |
2013-12-17T11:17:11Z
2013-12-17T11:17:11Z 2004 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Накопичення інозиту в процесі пророщування зерна пшениці / Л. О. Федоренченко, С. А. Бажай, Т. А. Королюк, Т. І. Романовська // Харчова промисловість. – К.: НУХТ. – 2004. – С. 37–39.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12225 |
|
Language |
other
|
|