Пророщене зерно – перспективна сировина для виготовлення харчових продуктів
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Пророщене зерно – перспективна сировина для виготовлення харчових продуктів
Пророщенное зерно – перспективное сырье для изготовления пищевых продуктов Proroschene grain is perspective raw material for making of food products |
|
Creator |
Бажай, С. А.
Бажай, С. А. Bazhay, S. Федоренченко, Л. О. Федоренченко, Л. А. Fedorenchenko, L. Романовська, Т. І. Романовская, Т. И. Romanovska, T. Зарічанська, О. П. Заричанская, О. П. Zarichanska, O. |
|
Subject |
сучасні концепції харчування
енергетична цінність продуктів пророщене зерно пшениці зернові суміші оздоровчі продукти современные концепции питания энергетическая ценность продуктов пророщенное зерно пшеницы зерновые смеси оздоровительные продукты modern conceptions of feed power value of products proroschene grain of wheat corn mixtures health products |
|
Description |
Встановлено основні показники фізіологічної повноцінності зерна ярої та озимої пшениці, які визначають його придатність для виробництва харчових продуктів на основі пророщеного зерна – енергію проростання, здатність проростання та життєздатність зародка. Виготовлено суміші на основі пророщеного зерна пшениці з добавками моркви сирої чи вареної, пюре гарбуза, обліпихи, аронії, горіха грецького, олії та ячмінно-солодового екстракту. Проаналізовано хімічний склад та вміст біологічно активних речовин отриманих зернових сумішей. Установлены основные показатели физиологичной полноценности зерна ярой и озимой пшеницы, которые определяют его пригодность для производства пищевых продуктов на основе пророщенного зерна – энергию прорастания, способность прорастания и жизнеспособность зародыша. Изготовлены смеси на основе пророщенного зерна пшеницы с добавками моркови сырой или вареной, пюре тыквы, облепихи, аронии, ореха греческого, масла, и ячменно-солодового экстракта. Проанализирован химический состав и содержимое биологически активных веществ полученых смесей. The basic indexes of physiology full value are set grains of furious and winter wheat, which determine his fitness for the production of food products on the basis of proroschenogo grain, – energy of germination, ability of germination and viability of embryo. Made on the basis of a mixture of sprouted wheat with additives raw or cooked carrots, pumpkin puree, sea buckthorn, aronia, Greek walnut, oil, and barley-malt extract . Chemical composition and content is analysed biologically active matters of the got corn mixtures. |
|
Date |
2013-12-17T11:17:06Z
2013-12-17T11:17:06Z 2003 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Пророщене зерно – перспективна сировина для виготовлення харчових продуктів / С. А. Бажай, Л. О. Федоренченко, Т. І. Романовська, О. П. Зарічанська // Проблеми харчування населення України : всеукраїнська науково-практична конференція. – Полтавський університет споживчої кооперації України, 2003. - С. 32-36.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12224 |
|
Language |
other
|
|