Запис Детальніше

Підбір оптимального складу поживного середовища та умов культивування Aspergillus sp. 262 – продуцента ферментів целюлолітичного комплексу

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Підбір оптимального складу поживного середовища та умов культивування Aspergillus sp. 262 – продуцента ферментів целюлолітичного комплексу
Подбор оптимального состава питательной среды и условий культивирования Аspergillus sp. 262 – продуцента ферментов целлюлолетического комплекса
The studing of the optimal culture medium and cultivation conditions of Aspergillus sp. 262
 
Creator Омельчук, Є. О.
Лапська, Ю. Ю.
Пенчук, Ю. М.
Омельчук, Е. А.
Лапская, Ю. Ю.
Пенчук, Ю. Н.
Omelchuk, E.
Lapska, J.
Penchuk, Yu.
 
Subject мікроміцети
екзоглюканаза
ендоглюканаза
оптимізація умов культивування
поживне середовище
микромицеты
екзоглюканаза
ендоглюканаза
оптимизация условий культивирования
питательная среда
micromicetes
exoglucanase
endoglucanase
optimization of cultivation conditions
culture medium
 
Description На основі отриманих експериментальних даних визначено джерела вуглецю, азоту і фосфору та підібрано умови культивування Aspergillus sp. 262 – продуцента целюлолітичних ферментів. Визначено, що у разі використання бурякового жому, CO(NH2)2 та Na2HPO4 • 12H2О, як компонентів поживного середовища, відбувається максимальний біосинтез комплексу целюлолітичних ферментів. Встановлено оптимальні умови культивування продуцента такі як: вплив температури, інтенсивності аерації, об’єму поживного середовища, тривалості культивування та відсоток посівного матеріалу на біосинтез целюлаз штамом Aspergillus sp. 262 для отримання максимального біосинтез комплексу ферментів.
 
Date 2013-11-15T13:48:49Z
2013-11-15T13:48:49Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Лапська, Ю. Ю. Підбір оптимального складу поживного середовища та умов культиву-вання Аspergillus sp. 262 – продуцента ферментів целюлолітичного комплексу / Ю. Ю. Лапська, Є. О. Омельчук, Ю. М. Пенчук // Наукові праці НУХТ. – 2013. – № 50. – С. 36-40.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11383
 
Language uk_UK