Визначення оптимальних параметрів пророщування зерна пшениці для виготовлення оздоровчих продуктів
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Визначення оптимальних параметрів пророщування зерна пшениці для виготовлення оздоровчих продуктів
Определение оптимальных параметров проращивания зерна пшеницы для производства оздоровительных продуктов Determination of optimum parameters of sprouting of grain of wheat is for making of health-improvement products |
|
Creator |
Бажай, С. А.
Бажай, С. А. Bazhay, S. Федоренченко, Л. О. Федоренченко, Л. А. Fedorenchenko, L. Мірошник, В. О. Мирошник, В. А. Miroshnik, V. |
|
Subject |
пророщування
вітаміни антиоксиданти отимізація оптимальні параметри проращивание антиоксиданты оптимизация оптимальные параметры vitamins is antioxidants optimum parameters оtimization sprouting |
|
Description |
Визначено рівняння регресій залежності вмісту вітамінів антиоксидантів та фітину у зерні пшениці від тривалості та температури пророщування. Проведено оптимізацію процесу пророщування методом Харрінгтона й визначено оптимальні параметри пророщування зерна пшениці для виготовлення оздоровчих продуктів, а саме: температура пророщування 16 ˚С й тривалість пророщування 48 год. Certainly equalization regressions of dependence of content of vitamins antioxidants and phytate is in the grain of wheat from duration and temperature of sprouting. Optimization of process of sprouting the method of Harringtona and certainly optimum parameters of sprouting grain of wheat is conducted for making of health-improvement products, namely: temperature of sprouting 16 ˚С and duration of sprouting of 48 h. Определенно уравнение регрессий зависимости содержимого витаминов антиоксидантов и фитина в зерне пшеницы от длительности и температуры проращивания. Проведена оптимизация процесса проращивания методом Харрингтона и определенно оптимальные параметры проращивания зерна пшеницы для изготовления оздоровительных продуктов, а именно: температура проращивания 16 ˚С и длительность проращивания 48 час. |
|
Date |
2013-12-19T08:46:50Z
2013-12-19T08:46:50Z 2008 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Бажай, С. А. Визначення оптимальних параметрів пророщування зерна пшениці для виготовлення оздоровчих продуктів / С. А. Бажай, Л. О. Федоренченко, В. О. Мірошник // Наукові праці НУХТ. – 2008. - № 24. – С. 21-23.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12245 |
|
Language |
other
|
|