Запис Детальніше

Порівняльний аналіз процесів нанофільтрації та зворотнього осмосу при розділенні молочної сироватки

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Порівняльний аналіз процесів нанофільтрації та зворотнього осмосу при розділенні молочної сироватки
Сравнительный анализ процессов нанофильтрации и обратного осмоса при разделении молочной сыворотки
Comparative analysis of the processes of reverse osmosis and nanofiltration in separating whey
 
Creator Змієвський, Ю. Г.
Змиевский, Ю. Г.
Zmievskiy, Yu.
Киричук, І. І.
Киричук, И. И.
Kirichuk, I.
Мирончук, В. Г.
Мирончук, В. Г.
Mironchuk, V.
 
Subject зворотний осмос
молочна сироватка
нанофільтрація
обратный осмос
нанофильтрация
молочная сыворотка
reverse osmosis
whey
nanofiltration
 
Description В даній роботі наведені результати експериментальних досліджень процесів розділення молочної сироватки нанофільтрацією та зворотнім осмосом. Визначені їх основні переваги та недоліки, що обумовлюють вибір відповідного процесу при переробці молочної сироватки. Встановлено, що за допомогою нанофільтрації можна частково знесолити розчин, а зворотнім осмосом – отримати фільтрат (пермеат) з незначним вмістом розчинених сполук.
В данной работе приведены результаты экспериментальных исследований процессов разделения молочной сыворотки нанофильтрацией и обратным осмосом. Определены их основные преимущества и недостатки, обуславливает выбор соответствующего процесса при переработке молочной сыворотки. Установлено, что с помощью нанофильтрации можно частично обессолить раствор, а обратным осмосом – получить фильтрат (пермеат) с незначительным содержанием растворенных соединений.

This paper presents the results of experimental studies of whey separation by nanofiltration and reverse osmosis . The main advantages and disadvantages of these processes were determined that influence the choice of appropriate process at whey separation . It was found out that due to nanofiltration we can partially demineralize solution and after reverse osmosis we can obtain permeate with the small amount of solutes .
 
Date 2013-12-23T11:53:10Z
2013-12-23T11:53:10Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Змієвський, Ю. Г. Порівняльний аналіз процесів нанофільтрації та зворотнього осмосу при розділенні молочної сироватки / Ю. Г. Змієвський, І. І. Киричук, В. Г. Мирончук // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. Міністерство освіти і науки України. – Одеса: 2013. – Вип. 43. – Том. 2. – С. 137-141.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12367
 
Language other