Порівняльний аналіз процесів нанофільтрації та зворотнього осмосу при розділенні молочної сироватки
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Порівняльний аналіз процесів нанофільтрації та зворотнього осмосу при розділенні молочної сироватки
Сравнительный анализ процессов нанофильтрации и обратного осмоса при разделении молочной сыворотки Comparative analysis of the processes of reverse osmosis and nanofiltration in separating whey |
|
Creator |
Змієвський, Ю. Г.
Змиевский, Ю. Г. Zmievskiy, Yu. Киричук, І. І. Киричук, И. И. Kirichuk, I. Мирончук, В. Г. Мирончук, В. Г. Mironchuk, V. |
|
Subject |
зворотний осмос
молочна сироватка нанофільтрація обратный осмос нанофильтрация молочная сыворотка reverse osmosis whey nanofiltration |
|
Description |
В даній роботі наведені результати експериментальних досліджень процесів розділення молочної сироватки нанофільтрацією та зворотнім осмосом. Визначені їх основні переваги та недоліки, що обумовлюють вибір відповідного процесу при переробці молочної сироватки. Встановлено, що за допомогою нанофільтрації можна частково знесолити розчин, а зворотнім осмосом – отримати фільтрат (пермеат) з незначним вмістом розчинених сполук. В данной работе приведены результаты экспериментальных исследований процессов разделения молочной сыворотки нанофильтрацией и обратным осмосом. Определены их основные преимущества и недостатки, обуславливает выбор соответствующего процесса при переработке молочной сыворотки. Установлено, что с помощью нанофильтрации можно частично обессолить раствор, а обратным осмосом – получить фильтрат (пермеат) с незначительным содержанием растворенных соединений. This paper presents the results of experimental studies of whey separation by nanofiltration and reverse osmosis . The main advantages and disadvantages of these processes were determined that influence the choice of appropriate process at whey separation . It was found out that due to nanofiltration we can partially demineralize solution and after reverse osmosis we can obtain permeate with the small amount of solutes . |
|
Date |
2013-12-23T11:53:10Z
2013-12-23T11:53:10Z 2013 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Змієвський, Ю. Г. Порівняльний аналіз процесів нанофільтрації та зворотнього осмосу при розділенні молочної сироватки / Ю. Г. Змієвський, І. І. Киричук, В. Г. Мирончук // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. Міністерство освіти і науки України. – Одеса: 2013. – Вип. 43. – Том. 2. – С. 137-141.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12367 |
|
Language |
other
|
|