Запис Детальніше

Іван Крип'якевич в молодіжному русі Галичини

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/3079/
 
Title Іван Крип'якевич в молодіжному русі Галичини
Иван Крипякевич в молодежном движении Галичины
Ivan Krypyakevych in the youth movement In Galicia
 
Creator Клименко, Нінель Павлівна
 
Subject Міжнародні
 
Description У статті на основі нових архівних та приватних джерел висвітлюється участь відомого історика І. П. Крип’якевича у студентському русі. Особливу увагу звернено на його активну участь в «Академічній громаді» діяльність якої була спрямована на розвиток українського суспільства, піднесення культурного і освітнього рівня, яке проживало на етнічних українських землях у період початку ХХ століття.
В статье на основе новых архивных и частных источниках показано участие известного историка И.П. Крипякевича в студенческом движении. Особое внимание обращено на его активное участие в «Академическом обществе», деятельность которого была направлена на развитие украинского общества, повышение культурного и общеобразовательного уровня, которое проживало на этнических украинских землях в начале ХХ столетия.
The role of the famous historian I.P. Krypyakevych in the student movement was shown on the basis of new archival and private sources. Particular attention is paid to his active involvement in the "Academic community". Its activity was aimed at the development of Ukrainian society, rising cultural and educational level lived on ethnic Ukrainian lands during the early twentieth century.
 
Publisher НДУ ім. М.Гоголя
 
Date 2009
 
Type Стаття
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/3079/1/N_Klimenko_ZPVIU_IPPO.pdf
Клименко, Нінель Павлівна (2009) Іван Крип'якевич в молодіжному русі Галичини Знаки питання в історії України: особа і суспільство в історико-культурному просторі. Збірник матеріалів ІV Міжнародної наукової конференції. с. 49-67.