Микро и наноструктура сливочного масла функционального назначения с криопорошком почек черной смородины
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Микро и наноструктура сливочного масла функционального назначения с криопорошком почек черной смородины
Мікро і наноструктура вершкового масла функціонального призначення з кріопорошком бруньок чорної смородини Micro-and nanostructure of butter with blackcurrant kidney cryopowder |
|
Creator |
Рашевская, Т. А.
Рашевська, T. О. Rashevska, Т. |
|
Subject |
сливочное масло
наноструктура криопорошок вершкове масло наноструктура кріопорошок butter nanostructure cryopowder |
|
Description |
Micro- and nanostructure of butter with blackcurrant cryopowder was studied by scanning electron microscope investigation. It is proved, that the addition of low dose of blackcurrant cryopowder gives functional properties to butter and can make nanostructure elements 5÷25 times smaller. Установлено, что внесение небольших доз криопорошка из почек черной смородины придает маслу функциональные свойства, способствует измельчению элементов наноструктуры в 5÷25 раз, величина которых находится в наноразмерном диапазоне. Измельчение наноструктуры улучшает показатели структуры и консистенции масла, повышаются его функциональные свойства и хранимоспособность.Встановлено, що внесення невеликих доз кріопорошка з нирок чорної смородини надає маслу функціональні властивості, сприяє подрібненню елементів наноструктури в 5 ÷ 25 разів, величина яких знаходиться в нанорозмірному діапазоні. Подрібнення наноструктури покращує показники структури та консистенції масла, підвищуються його функціональні властивості і здатність до зберігання. Therefore the quality of butter is better. Multifunctional properties of blackcurrant cryopowder in multicomponent system as butter were proved. |
|
Date |
2013-12-24T10:29:54Z
2013-12-24T10:29:54Z 2010 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Рашевская, Т. А. Микро- и наноструктура сливочного масла функционального назначения с криопорошком почек черной смородины / Т. А. Рашевская // Фізико-хімічні основи формування і модифікації мікро- і наноструктур : IV міжнар наукової конф., 6 – 8 жовтня 2010, матеріали конференції – Харків: НФТЦ МОН і НАН України, 2010. – Т. 1. – С. 20–25.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12432 |
|
Language |
other
|
|