Оптимізація умов культивування бактерій роду Bacillus з метою отримання протеолітичних ферментів
Наукові журнали НАУ
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Оптимізація умов культивування бактерій роду Bacillus з метою отримання протеолітичних ферментів
Optimization of cultivation conditions of Bacillus genus bacteria for proteolytic enzymes production Оптимизация параметров культивирования бактерий рода Bacillus для получения протеолитических ферментов |
|
Creator |
Barska, Ie. G.; Національний авіаційний університет
|
|
Subject |
—
бактерії роду Bacillus; субстрати; пшеничні висівки; мука грубого помолу; протеолітичні ферменти; оптимізація 579.852.1 (045) — bacteria Bacillus; substrates; wheat bran; whole-wheat flour; proteolytic enzymes; optimization 579.852.1 (045) — бактерии рода Bacillus; субстраты; пшеничные отруби; мука грубого помола; протеолитические ферменты; оптимизация 579.852.1 (045) |
|
Description |
Визначено спектр економічно доцільних білкових субстратів, що можуть бути використані у біотехнології отримання протеолітичних ферментів та на основі отриманих даних проведено оптимізацію компонентного складу поживного середовища, встановлено максимальну протеолітичну активність бактерій роду Bacillus при їх культивуванні впродовж 72 годин при температурі 37 °С на поживному середовищі з концентраціями білка висівок – 1,42 % та білка муки грубого помолу – 1,58 %.
The spectrum of economically viable protein substrates that can be used in production of proteolytic enzymes was determined. Based on the experimental data component’s composition of the nutrient medium was optimized. The maximum proteolytic activity of the genus Bacillus bacteria was determined in the case of their incubation for 72 hours at temperature 37 °C on a medium with concentrations of wheat bran protein – 1,42 % and wheat flour protein – 1,58 %. Определен спектр экономически целесообразных белковых субстратов, которые могут быть использованы в биотехнологии получения протеолитических ферментов и на основе полученных данных была проведена оптимизация компонентного состава среды, установлена максимальная протеолитическая активность бактерий рода Bacillus при их культивировании в течении 72 часов при температуре 37 °С на питательной среде с концентрациями белка пшеничных отрубей – 1,42 % и белка муки грубого помола – 1,58 %. |
|
Publisher |
Національний авіаційний університет
|
|
Contributor |
—
— — |
|
Date |
2014-01-01
|
|
Type |
—
— — |
|
Format |
application/pdf
|
|
Identifier |
http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/ecobiotech/article/view/5527
|
|
Source |
Проблеми екологічної біотехнології; № 2 (2013)
Problems of Environmental Biotechnology; № 2 (2013) Проблемы экологической биотехнологии; № 2 (2013) |
|
Language |
uk
|
|