Запис Детальніше

Ведення жінок із гестаційним пієлонефритом

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Ведення жінок із гестаційним пієлонефритом
 
Creator Андрущенко, Марина Анатоліївна
Андрущенко, Марина Анатолиевна
Andrushchenko, Maryna Anatoliivna
 
Subject пієлонефрит
пиелонефрит
гінекологія
гинекология
 
Description Серед різноманітних захворювань у вагітних патологія нирок займає друге місце після захворювань серцево-судинної системи. В Україні за останні 10 років патологія нирок у вагітних зросла з 1,6% до 8,2% .Чільне місце серед ниркових недуг належить гестаційному пієлонефриту. Частота діагностованого пієлонефриту в різні терміни гестації досягає 48%, у роділь - 17% , у породіль - 35%.
Пієлонефрит призводить до серйозних ускладнень перебігу вагітності,пологів, післяпологового періоду і становить важливу проблему практичної медицини. Актуальність вивчення етіологічних факторів, патогенетичних механізмів розвитку даної патології пояснюється частотою й тяжкістю наслідуваних акушерських та перинатальних ускладнень. Відомо, що рецидиви гестаційного пієлонефриту, що виникають у третини вагітних, інколи по декілька разів упродовж вагітності, зумовлюють несприятливий вплив на стан плода і перебіг гестаційного процесу, зокрема сприяють перериванню вагітності та передчасним пологам.
Наявність пієлонефриту у матері несприятливо впливає на функцію і структуру плаценти, призводить до порушення матково-плацентарного кровообігу внаслідок дистрофічних і запальних змін у плацентарній тканині, що спричинюють хронічну гіпоксію та затримку внутрішньоутробного розвитку плода.
У зв’язку із функціональними особливостями будови організму жінок пієлонефрит є звичайним явищем під час вагітності. У літературі більшість авторів надають великого значення в етіопатогенезі гестаційного пієлонефриту механічним, інфекційним, гормональним факторам, імунобіологічному фону з інфекційним компонентом і розвитком порушень уродинаміки сечових шляхів.
Аналізуючи дані літератури, присвячені методам комплексного лікування гестаційного пієлонефриту у вагітних, відмічається їх протиріччя або відсутність досліджень, які пояснюють механізм впливу тих чи інших середників і засобів лікування. Враховуючи значну поширеністьгестаційного пієлонефриту в даний час серед вагітних, високу актуальність даного захворювання, доцільним є пошук нових лікарських середників для корекції проявів реактивно-запального синдрому із відсутнім негативним впливом на перебіг вагітності, пологів та внутрішньоутробний стан плода, які викликали б якомога менше побічних ефектів та використання яких було б економічно обґрунтованим.
 
Publisher СумДУ; Мед. ін-т
 
Date 2014-02-07T08:44:38Z
2014-02-07T08:44:38Z
2013
 
Type Masters thesis
 
Identifier Андрущенко, М.А. Ведення жінок із гестаційним пієлонефритом: Робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра; спец.: 14.01.01 - акушерство та гінекологія / М.А. Андрущенко; Наук. кер. С.А. Сміян. - Суми: СумДУ; Мед. ін-т, 2013. - 59 с.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/33904
 
Language uk