Запис Детальніше

Якість життя хворих на артеріальну гіпертензію в залежності від тривалості розмов по стільниковому зв'язку

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Якість життя хворих на артеріальну гіпертензію в залежності від тривалості розмов по стільниковому зв'язку
 
Creator Матвієнко, Ганна Володимирівна
Матвиенко, Анна Владимировна
Matviienko, Hanna Volodymyrivna
 
Subject артеріальна гіпертензія
артериальная гипертензия
якість життя
качество жизни
внутрішні хвороби
внутренние болезни
 
Description Артеріальна гіпертензія посідає одне з провідних місць серед чинників погіршення якості та скорочення тривалості життя населення усього світу. Суттєву роль у реалізації чинників ризику в сучасному суспільстві відіграє негативна зміна способу життя, пов’язана з обмеженням фізичної активності, збільшенням калорійності харчових продуктів і невпинним зростанням емоційно-стресових навантажень. Усе це потенціює основні модифікуючи фактори ризику виникнення серцево-судинних захворювань, що стали негативним надбанням прогресу: артеріальна гіпертензія, цукровий діабет, ожиріння.
Але не зважаючи на всебічне і своєчасне висвітлення у спеціалізованій літературі тактики ведення хворих на артеріальну гіпертензію питання медикаментозного лікування, ми маємо враховувати, що в наш час розвинутих інноваційних технологій та мегаполісів спосіб життя хворих на артеріальну гіпертензію значно змінився. Стрімкий розвиток глобальних інформаційних мереж значною мірою сприяє загальному прогресу суспільства. Сьогодення вимагає направити свій погляд на екзогенні фактори, що впливають на перебіг артеріальної гіпертензії, зокрема на соціально-побутові умови проживання, несприятливі погодні чинники, характер харчування та ряд інших впливів, що можуть змінювати життєдіяльність хворого організму. Ряд авторів відносять до таких чинників широке використання стільникового зв’язку.
Актуальність проведеного нами дослідження зумовлена високою поширеністю мобільного зв’язку в Україні та за її межами, що спричиняє необхідність рахуватися з цим зовнішнім фактором, який за даними деяких досліджень, може чинити несприятливий вплив на серцево-судинну систему. Електромагнітні впливи надвисокої частоти, що генеруються пристроями стільникового зв’язку можуть мати велике значення у хворих на таке розповсюджене захворювання, як артеріальна гіпертензія, завдяки дезадаптації та дисбалансу вегетативної нервової системи викликати погіршення перебігу цього захворювання та якості життя хворих на цю недугу.
 
Publisher СумДУ; Мед. ін-т
 
Date 2014-02-07T09:15:28Z
2014-02-07T09:15:28Z
2013
 
Type Masters thesis
 
Identifier Матвієнко, Г.В. Якість життя хворих на артеріальну гіпертензію в залежності від тривалості розмов по стільниковому зв'язку: Робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра; спец.: 14.01.02 - внутрішні хвороби / Г.В. Матвієнко; Наук. кер. Ю.О. Атаман. - Суми: СумДУ; Мед. ін-т, 2013. - 47 с.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/33910
 
Language uk