Запис Детальніше

Профілактика передчасної інволюції репродуктивної системи у жінок з генітальним ендометріозом

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Профілактика передчасної інволюції репродуктивної системи у жінок з генітальним ендометріозом
 
Creator Єжова, Алеся Валерiївна
Ежова, Алеся Валерьевна
Yezhova, Alesia Valeriivna
 
Subject репродуктивна система
репродуктивная система
генітальний ендометріоз
генитальный эндометриоз
 
Description Серед основної патології репродуктивної системи в умовах сьогодення одне з основних місць займає ендометріоз. Основними причинами розвитку даної патології є високий рівень дисгормональних порушень в репродуктивному періоді, значна частота запальних змін органів малого тазу, несприятливий вплив екологічних чинників, істотний рівень супутньої соматичної захворюваності та ін.
Виникнення і розвиток ендометріозу супроводжуеться, окрім порушень менструальної і генеративної функцій, складними реакціями регулюючих систем, що спричиняють за собою зміни діяльності всього жіночого організму і характеризують процес його дезадаптації в нових умовах, різко погіршуючи загальний стан і якість життя, а часто призводять до інвалідизації жінок в репродуктивному віці.
 
Publisher СумДУ; Мед. ін-т
 
Date 2014-02-07T07:06:46Z
2014-02-07T07:06:46Z
2013
 
Type Masters thesis
 
Identifier Єжова, А.В. Профілактика передчасної інволюції репродуктивної системи у жінок з генітальним ендометріозом: Робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра; спец.: 14.01.01 - акушерство та гінекологія / А.В. Єжова; Наук. кер. В.І. Бойко. - Суми: СумДУ; Мед. ін-т, 2013. - 75 с.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/33894
 
Language uk