Запис Детальніше

Гендерні стереотипи як чинник соціалізації студентів гуманітарних спеціальностей: монографія

Electronic Volodymyr Dahl East Ukrainian National University Institutional Repository

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Гендерні стереотипи як чинник соціалізації студентів гуманітарних спеціальностей: монографія
 
Creator Скляр, П. П.
Мамаєв, Д. Ю.
 
Subject 316.6+37.015.3+37.013.42.
88.59+74.58
 
Description У річищі гуманістичних тенденцій розвитку світової системі освіти розглянуті питання необхідності перетвореннь у ставленні до особистості того, хто навчається, визнання його самості та можливості самореалізації як провідного завдання та чинника розквіту держави, значущості забезпечення на відповідних засадах навчання та соціалізації майбутніх фахівців у вищій школі. Обґрунтовується вибір колекції адаптованих та авторських діагностичних методик дослідження феномену залежності успішності соціалізації тих, хто навчається від їх гендерної належності та наявності гендерних стереотипів, описується процедура та результати констатувальних студій, презентується програма соціально-психологічних заходів оптимізації процесу соціалізації студентів гуманітарних спеціальностей вищих навчальних закладів із урахуванням феномену гендерної стереотипізації й статистично доводиться її ефективність.
Для фахівців у галузі соціальної, ґендерної, педагогічноі, вікової психології, соціальної педагогіки, практичних психологів, соціальних працівників й усих тих, хто опікується питаннями впливу соціально-психологічних трансформацій суспільства й розвитку гуманістичних ідей у ньому на роботу педагогічних систем, людиноцентриського забезпечення організації та функціонування освітнього простору вищої школи задля досягнення нею максимальної продуктивності в становленні особистісних і професійних якостей її вихованців
 
Publisher СНУ ім. В. Даля
 
Date 2014-02-25T08:54:01Z
2014-02-25T08:54:01Z
2014
 
Type Other
 
Identifier Скляр П. П. Гендерні стереотипи як чинник соціалізації студентів гуманітарних спеціальностей [Електронний ресурс]: монографія. - Луганськ: вид-во СНУ ім. В. Даля, 2014. - 155 с.
http://dspace.snu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/4059
 
Language uk