Вплив екстракту родіоли рідкого на стан оксидантно-антиоксидантної системи крові щурів за умов експериментального ерозивно-виразкового ураження гастродуоденальної зони
Цифровий Репозиторій - Інтелектуальні Фонди Буковинського державного медичного університету
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Вплив екстракту родіоли рідкого на стан оксидантно-антиоксидантної системи крові щурів за умов експериментального ерозивно-виразкового ураження гастродуоденальної зони
|
|
Creator |
Давидова, Наталія Валентинівна
Мещишен, Іван Федорович |
|
Subject |
виразкове ураження гастродуоденальної зони
екстракт родіоли рідкий пероксидне окиснення ліпідів антиоксидантна система язвенное поражение гастродуоденальной зоны экстракт родиолы жидкий пероксидное окисление липидов experimental gastrodnodenal nicer lipid peroxidation antioxidative system Rhodiola rosea extract |
|
Description |
Вивчали ефективність застосування екстракту родіоли рідкою (ЕРР) за умов ерозивно-виразкового ураження (ЕВУ) гастродуоденальної зони в щурів. Встановлено, що ЕВУ супроводжувалося посиленням вільнорадикального окиснення ліпідів і білків, зниженням вмісту відновленого глутатіону, зниженням активностей антиоксидантних ферментів крові щурів. Пероральне введення тваринам ЕРР на фоні ЕВУ сприяло нормалізації досліджуваних показників.
|
|
Date |
2014-03-12T09:53:47Z
2014-03-12T09:53:47Z 2003 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
УДК 616.33/.342-002.44:615.15-085.322:582.725.4
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7111 |
|
Language |
other
|
|
Format |
application/pdf
|
|
Publisher |
Буковинський медичний вісник
|
|