Запис Детальніше

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

Electronic Volodymyr Dahl East Ukrainian National University Institutional Repository

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ
 
Creator Чорна, О. Ю.
Черная, О. Ю.
Chorna, O. Yu.
 
Subject економічна безпека
підприємство
загрози
інтереси
ресурси
харчова промисловість
забезпечення
властивості
цілі забезпечення економічної безпеки підприємства
экономическая безопасность
предприятие
угрозы
интересы
ресурсы
пищевая промышленность
обеспечение
свойства
цели обеспечения экономической безопасности предприятия
economic security
enterprise
threats
interests
resources
food industry
provision
features
goals of provision of economic security of the enterprise
65.012.8:334.78
 
Description Вступ: Питанням економічної безпеки надана значна увага в сучасній економічній літературі,
проте теоретичні та прикладні аспекти економічної безпеки харчових підприємств в українській еко-
номічній науці практично не досліджені. Мета: Визначення поняття "забезпечення економічної без-
пеки підприємства харчової промисловості", розглянути особливості забезпечення економічної без-
пеки підприємств харчової промисловості. Методи: монографічний, наукового аналізу і синтезу,
угруповань, узагальнення та логічного аналізу. Результати: доведено значення необхідності дослі-
дження питань економічної безпеки підприємств харчової промисловості. Досліджена сутність по-
няття економічна безпека підприємства, запропоновано поняття забезпечення економічної безпеки
підприємства харчової промисловості, встановлено особливості забезпечення економічної безпеки
підприємств харчової промисловості та сформульовано основні цілі забезпечення економічної без-
пеки підприємства харчової промисловості. Висновки: Під забезпеченням економічної безпеки під-
приємства харчової промисловості запропоновано розуміти упорядковану сукупність дій щодо пошу-
ку, вибору та використання комплексу соціально-економічних заходів, спрямованих на убезпечення
від суперечливості інтересів стейкхолдерів як зовнішнього, так і внутрішнього середовища підприєм-
ства завдяки випереджальному реагуванню на реальні чи потенційні загрози внутрішнього та зовні-
шнього середовища та ефективного, раціонального і збалансованого використання ресурсів.
Введение: Вопросам экономической безопасности уделяется значительное внимание в со-
временной экономической литературе, однако теоретические и прикладные аспекты экономической
безопасности предприятий пищевой промышленности в украинской экономической науке практичес-
ки не исследованы. Цель: Изучение понятия "обеспечение экономической безопасности предприя-
тия пищевой промышленности", выделение особенностей обеспечения экономической безопаснос-
ти предприятий пищевой промышленности. Методы: монографический, научного анализа и синте-
за, группировок, обобщения и логического анализа. Результаты: обосновано значение необходи-
мости исследования вопросов экономической безопасности предприятий пищевой промышленнос-
ти. Исследована сущность понятия экономическая безопасность предприятия, предложено понятие
обеспечения экономической безопасности предприятия пищевой промышленности, установлены особенности обеспечения экономической безопасности предприятий пищевой промышленности и
сформулированы основные цели обеспечения экономической безопасности предприятий пищевой
промышленности. Выводы: Под обеспечением экономической безопасности предприятия пищевой
промышленности предложено понимать упорядоченную совокупность действий относительно поис-
ка, выбора и использования комплекса социально-экономических мероприятий, направленных на обеспечение безопасности от противоречивости интересов стейкхолдеров как внешней, так и внутренней среды предприятия благодаря опережающему реагированию на реальные или потенциальные угрозы внутренней и внешней среды, а также эффективного, рационального и сбалансированного использования ресурсов.
Introduction: The issues of economic security are given considerable attention in modern economic
literature, but the theoretical and applied aspects of economic security of the enterprise of the food industry in
Ukrainian economics practically were not studied. Objective: The definition of the concept "the provision of
economic security of the enterprise of the food industry", features of provision of economic security of the
enterprise of the food industry have been considered. Methods: monographic, scientific analysis and synthesis,
grouping, generalization and logical analysis. Results: The value of necessity of research of the economic
security issues of the enterprise of the food industry was proved. The essence of the concept of economic
security of the enterprise was investigated, the concept of the provision of economic security of the
enterprise of the food industry was proposed, features of provision of economic security of the enterprise of
the food industry were established and main goals of provision of economic security of the enterprise of the
food industry have been formulated. Conclusions: The provision of economic security of the enterprise of the
food industry should be understood as ordered set of actions for finding, selecting and using the complex of
socio-economic measures that aimed at securing the interests of stakeholders, both external and internal
environment of the enterprise through anticipatory reaction on real or potential threats of external and internal
environment and effective, rational and balanced using of resources.
 
Publisher СНУ ім. В. Даля
 
Date 2014-03-14T09:11:05Z
2014-03-14T09:11:05Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Чорна О. Ю. ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ [Електронний ресурс] / О. Ю. Чорна // Економіка. Менеджмент. Підприємництво: зб. наук. праць, № 25 (ІІ) / М-во освіти і науки України, СНУ ім. В. Даля ; редкол.: Г.В. Козаченко (гол. ред.) [та ін.]. – Луганськ : СНУ ім. В. Даля, 2013.
http://dspace.snu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/4118
 
Language uk