Запис Детальніше

Розширена ініціатива «Університет, дружній до сім’ї: досвід впровадження у Сумському державному університеті"

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розширена ініціатива «Університет, дружній до сім’ї: досвід впровадження у Сумському державному університеті"
 
Subject вища освіта України
высшее образование Украины
Болонський процес
Болонский процесс
 
Description У навчальному посібнику «Розширена ініціатива «Університет, дружній до сім’ї: досвід впровадження у Сумському державному університеті» детально проаналізовані кроки по втіленню дружніх
до сім’ї підходів у поєднанні їх наукової та практичної складових, а також базові принципи її впровадження.
Особлива увага приділяється розробці комунікаційної структури ініціативи, налагодженню постійних зв’язків, комунікаційних каналів між зацікавленими сторонами, механізмів передачі інформації та зворотного зв’язку, зняттю комунікаційних бар’єрів, які створюють труднощі в сприйнятті та розумінні
завдань, принципів ініціативи та переваг від її впровадження.
Підкреслюється значення та описуються кроки по формуванню в університеті дружнього до дитини простору як умови для поєднання студентками навчання та материнства. На прикладі діяльності Центру підтримки сім’ї СумДУ аналізуються дружні до сім’ї підходи, що забезпечують досягнення реальної гендерної рівності, що є вирішальним для професійного зростання та забезпечення у майбутньому доступу жінок до гідної праці.
Акцентується увага на важливості формування в університеті позитивної атмосфери, поширення дружніх до сім’ї принципів на всі рівні менеджменту і на всі форми роботи, а також на необхідності налагодження співпраці з громадськими об’єднаннями – профспілковими організаціями студентів та співробітників, студентським самоврядуванням, громадськими організаціями, які працюють у сфері підтримки сім’ї чи гендерних відносин, волонтерськими формуваннями тощо.
Цей посібник адресований керівництву вишів, науковцям, широкому загалу. Здійснено Сумським державним університетом у рамках проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у вищих навчальних закладах» за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Офіційні партнери проекту – Міністерство освіти і науки України та Міністерство соціальної політики України.
Під час використання матеріалів посилання обов’язкове.
 
Publisher Вид-во РА «Хорошие люди»
 
Date 2014-04-10T11:38:34Z
2014-04-10T11:38:34Z
2014
 
Type Schoolbook
 
Identifier Розширена ініціатива "Університет, дружній до сім’ї": досвід впровадження у Сумському державному університеті. - Суми: Вид-во РА «Хорошие люди», 2014. - 104 с.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/34362
 
Language uk