Запис Детальніше

Амінокислотний склад м’яса свиней різних генотипів

Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Амінокислотний склад м’яса свиней різних генотипів
 
Creator Бірта, Габріелла Олександрівна
 
Subject білок, біологічна повноцінність, триптофан, оксипролін, амінокислота, стать, проби, порода, лейцин, метіонін
 
Description Для якісної оцінки біологічної повноцінності білків м’яса запропонували використовувати величину відношення триптофану до оксипроліну. При цьому вважається, що кількість триптофану відображає вміст повноцінних високоякісних білків. Кількість оксипроліну свідчить про наявність малоцінного сполучнотканинного білка.
Кількість триптофану з віком свиней збільшується, а кількість оксипроліну – зменшується. Загальна кількість протеїнів у м’ясі не дає повної характеристики його якості тому, що біологічна цінність окремих протеїнів м’яса різна.
 
Publisher Подільський державний аграрно-технічний університет
 
Date 2014-05-27T09:42:17Z
2014-05-27T09:42:17Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Збірник наукових праць Подільського державного аграрно-технічного університету / Подільский державний аграрно-технічний університет; за ред. М.І.Бахмата. - Кам’янець-Подільский: Подільський аграрно-технічний університет, 2013. - 328с., табл.рис. - (серія "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва"; випуск 21)
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/2040
 
Language ua