Амінокислотний склад м’яса свиней різних генотипів
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Амінокислотний склад м’яса свиней різних генотипів
|
|
Creator |
Бірта, Габріелла Олександрівна
|
|
Subject |
білок, біологічна повноцінність, триптофан, оксипролін, амінокислота, стать, проби, порода, лейцин, метіонін
|
|
Description |
Для якісної оцінки біологічної повноцінності білків м’яса запропонували використовувати величину відношення триптофану до оксипроліну. При цьому вважається, що кількість триптофану відображає вміст повноцінних високоякісних білків. Кількість оксипроліну свідчить про наявність малоцінного сполучнотканинного білка. Кількість триптофану з віком свиней збільшується, а кількість оксипроліну – зменшується. Загальна кількість протеїнів у м’ясі не дає повної характеристики його якості тому, що біологічна цінність окремих протеїнів м’яса різна. |
|
Publisher |
Подільський державний аграрно-технічний університет
|
|
Date |
2014-05-27T09:42:17Z
2014-05-27T09:42:17Z 2013 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Збірник наукових праць Подільського державного аграрно-технічного університету / Подільский державний аграрно-технічний університет; за ред. М.І.Бахмата. - Кам’янець-Подільский: Подільський аграрно-технічний університет, 2013. - 328с., табл.рис. - (серія "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва"; випуск 21)
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/2040 |
|
Language |
ua
|
|