Запис Детальніше

Фізико-хімічний та жирнокислотний склад сала

Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Фізико-хімічний та жирнокислотний склад сала
 
Creator Бірта, Габріелла Олександрівна
Бургу, Юрій Георгійович
 
Subject ліпіди, жирнокислотний склад, фізико-хімічні показники, свині, порода, вагові кондиції, протеїн, жир, сало
 
Description Свиняче сало – високопоживний харчовий продукт, який містить такі незамінні жирні кислоти, як ліноленова та арахідонова, що входять до складу ядра клітини і впливають на відтворення потомства. У салі незамінних жирних кислот більше, ніж у коров’ячому маслі. Сало є обов’язковим компонентом не лише для виробництва ковбас, а й для харчування людей важкої фізичної праці як високоенергетичний продукт. Використання у харчуванні 30-50 г свинячого жиру забезпечує добову норму в незамінних поліненасичених жирних кислотах, що становить 3-6 г.
В статті наведено результати експериментальних робіт по вивченню впливу фізико-хімічних властивостей та жирнокислотного складу на якість сала свиней різних порід залежно від вагових кондицій.
 
Publisher Полтавська державна аграрна академія
 
Date 2014-05-27T09:51:29Z
2014-05-27T09:51:29Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Вісник Полтавської державної аграрної академії, Науково-виробничий, фаховий журнал
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/2041
 
Language ua