Фізико-хімічний та жирнокислотний склад сала
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Фізико-хімічний та жирнокислотний склад сала
|
|
Creator |
Бірта, Габріелла Олександрівна
Бургу, Юрій Георгійович |
|
Subject |
ліпіди, жирнокислотний склад, фізико-хімічні показники, свині, порода, вагові кондиції, протеїн, жир, сало
|
|
Description |
Свиняче сало – високопоживний харчовий продукт, який містить такі незамінні жирні кислоти, як ліноленова та арахідонова, що входять до складу ядра клітини і впливають на відтворення потомства. У салі незамінних жирних кислот більше, ніж у коров’ячому маслі. Сало є обов’язковим компонентом не лише для виробництва ковбас, а й для харчування людей важкої фізичної праці як високоенергетичний продукт. Використання у харчуванні 30-50 г свинячого жиру забезпечує добову норму в незамінних поліненасичених жирних кислотах, що становить 3-6 г. В статті наведено результати експериментальних робіт по вивченню впливу фізико-хімічних властивостей та жирнокислотного складу на якість сала свиней різних порід залежно від вагових кондицій. |
|
Publisher |
Полтавська державна аграрна академія
|
|
Date |
2014-05-27T09:51:29Z
2014-05-27T09:51:29Z 2013 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Вісник Полтавської державної аграрної академії, Науково-виробничий, фаховий журнал
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/2041 |
|
Language |
ua
|
|