Запис Детальніше

Оперативне втручання як метод лікування кефалогематом у новонароджених з перинатальними ураженнями нервової системи

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Оперативне втручання як метод лікування кефалогематом у новонароджених з перинатальними ураженнями нервової системи
 
Creator Колотило, І.С.
 
Subject новонароджені
новорожденные
newborns
оперативне лікування
кефалогематома
оперативна техніка
хірургічне лікування
перинатальна патологія
 
Description До числа актуальних медичних проблем відносяться перинатальні ураження нервової системи. Кефалогематома являє собою крововилив під окістя плоских кісток черепа. Вона може супроводжуватися анемією, артеріальною гіпотензією, гіпербілірубінемією. Кефалогематома виникає як наслідок перинатального ураження головного мозку травматичного генезу, зустрічається у 30 % випадків. Переважно вона самостійно розсмоктується, але в ускладнених випадках потребує оперативного втручання.
 
Publisher Сумський державний університет
 
Date 2014-06-12T05:44:31Z
2014-06-12T05:44:31Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Колотило, І.С. Оперативне втручання як метод лікування кефалогематом у новонароджених з перинатальними ураженнями нервової системи [Текст] / І.С. Колотило ; Наук. кер. О.О. Потапов // Актуальні питання теоретичної та практичної медицини : збірник тез доповідей ІІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів та молодих вчених, м. Суми, 16-18 квітня 2014 р. / М.В. Погорєлов. - Суми : СумДУ, 2014. - С. 20.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/35691
 
Language uk