Запис Детальніше

Вивчення показників жорсткості судинної стінки у пацієнтів із метаболічним синдромом та неалкогольною жировою хворобою печінки

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вивчення показників жорсткості судинної стінки у пацієнтів із метаболічним синдромом та неалкогольною жировою хворобою печінки
 
Creator Муренець, Нінель Олександрівна
Муренец, Нинель Александровна
Murenets, Ninel Oleksandrivna
Мазур, Т.С.
Щеглюк, Л.М.
 
Subject метаболічний синдром
метаболический синдром
metabolic syndrome
хвороби печінки
болезни печени
liver disease
 
Description На теперішній час метаболічний синдром (МС) є однією з найбільш пріоритетних та соціально значимих проблем медицини, що пов‘язано із високим розповсюдженням його в популяції, а також із ризиком розвитку «серцево-судинних катастроф». Зважаючи на те, що печінка відіграє ключову роль в обміні ліпідів, порушення її функції, а саме – неалкогольну жирову хворобу печінки (НАЖХП), останнім часом вважають одним із компонентів МС. Відомо, що вісцеральне ожиріння, яке є обов‘язковою складовою МС, індукує виникнення хронічного запалення в організмі, одним із компонентів якого є розвиток ендотеліальної дисфункції.
Зважаючи на це, метою нашого дослідження було вивчення показників жорсткості судинної стінки у пацієнтів із МС без НАЖХП та з наявною жировою інфільтрацією печінки.
 
Publisher Сумський державний університет
 
Date 2014-06-12T08:35:43Z
2014-06-12T08:35:43Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Муренець, Н.О. Вивчення показників жорсткості судинної стінки у пацієнтів із метаболічним синдромом та неалкогольною жировою хворобою печінки [Текст] / Н.О. Муренець, Т.С. Мазур, Л.М. Щеглюк // Актуальні питання теоретичної та практичної медицини : збірник тез доповідей ІІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів та молодих вчених, м. Суми, 16-18 квітня 2014 р. / М.В. Погорєлов. - Суми : СумДУ, 2014. - С. 30-31.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/35724
 
Language en