Запис Детальніше

RESOURCE-EFFICIENT ALLOCATION HEURISTICS FOR MANAGEMENT OF DATA CENTERS FOR CLOUD COMPUTING

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title RESOURCE-EFFICIENT ALLOCATION HEURISTICS FOR MANAGEMENT OF DATA CENTERS FOR CLOUD COMPUTING
Ресурсосберегающее распределение нагрузки для эффективного управления центрами обработки даних с облачными вычислениями
Ресурсозберігаючий розподіл навантаження для ефективного управління центром обробки даних із хмарними обчисленнями
 
Creator Litvinov, Vitaliy; Institute of Problems of Mathematical Machines and Systems, National Academy of Sciences of Ukraine
Matsueva, Karyna; National Aviation University, Kyiv, Ukraine
 
Subject
cloud computing; dynamic consolidation virtualization; energy efficiency; resource management.
004.7:004.942(045)

виртуализация; динамическая консолидация; облачные вычисления; управление ресурсами; энергоэфективность
004.7:004.942(045)

віртуалізація; динамічна консолідація; енергоефективність; управління ресурсами; хмарні обчислення
004.7:004.942(045)
 
Description Survey of research in resource-efficient computing and architectural principles forresource-efficient management of Clouds are offered in this article. Resource-efficient resource allocation policies and scheduling algorithms considering QoS expectations and power usage characteristics of the devices are defined.
Определены  архитектурные рамки и принципы энергосберегающих облачных вычислений. Рассмотрены алгоритмы распределения для энергоэффективного управления в Cloud-вычислительных средах. Показаны ресурсосберегающие возможности центров обработки данных для предоставления эвристики распределения клиентских приложений, чтобы повысить эффективность энергопотребления центра обработки данных и определить согласованное качество обслуживания QoS. Приведен обзор исследований ресурсоэффективних вычислений. Предложены архитектурные принципы энергосберегающего управления облаками, политика распределения ресурсоэффективних возможностей и алгоритмы планирования с учетом ожидания QoS, особенности характеристик использования устройств, научно-исследовательские задачи, используя которые можно получить существенные выгоды для поставщиков и потребителей ресурсов.
Визначено архітектурні рамки і принципи енергозберігаючих хмарних обчислень. Розглянуто алгоритми розподілу для енергоефективного управління в Cloud-обчислювальних середовищах. Показано ресурсозберігаючі можливості центрів обробки даних для надання евристики розподілу клієнтських додатків, щоб підвищити ефективність енергоспоживання центру обробки даних і визначити узгоджену якість обслуговування QoS. Подано огляд досліджень iз ресурсоефективних обчислень. Запропоновано архітектурні принципи енергозберігаючого управління хмарами, політика розподілу ресурсоефективних можливостей і алгоритми планування з урахуванням очікування QoS, особливості характеристик використання пристроїв, науково-дослідні завдання, використовуючи які можна отримати істотні вигоди для постачальників і споживачів ресурсів.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2014-07-04
 
Type


 
Format application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/6812
 
Source Вестник Национального авиационного университета; Том 59, № 2 (2014); 113-118
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 59, № 2 (2014); 113-118
Proceedings of National Aviation University; Том 59, № 2 (2014); 113-118
 
Language uk
 
Rights Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).