Запис Детальніше

Тепловое влияние плазмы микроразряда на процесс получения капсулированного пироуглеродом кварцевого песка

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Тепловое влияние плазмы микроразряда на процесс получения капсулированного пироуглеродом кварцевого песка
Тепловий вплив плазми мікророзряду на процес одержання капсульованого піровуглецем кварцового піску
THERMAL INFLUENCE OF MICRODISCHARGE PLASMA ON THE PROCESS OF RECEIVING OF QUARTZ SAND ENCAPSULATED BY PYROCARBON
 
Creator Simeyko, Kostiantyn; Gas Institute of the National Academy of Sciences of Ukraine, Kyiv, Ukraine.
 
Subject
высокочистый кремний; пиролиз; пироуглерод;.плазма микроразряда
66.088;661.68; 661.666

високочистий кремній; піровуглець; піроліз; плазма мікророзряду
66.088;661.68; 661.666

high-purity silicon; microdischarge plasma; pyrocarbon; pyrolysis
66.088;661.68; 661.666
 
Description Рассмотрено тепловое влияние плазмы микророзряда на процесс капсулирования кварцевого песка пироуглеродом во время прохождения процесса пиролиза метана. В результате проведенных опытов в реакторе с элетротермическим псевдоожиженным слоем, в реакционную зону которого подавали метан, отмечено, что при прохождении тока через частицы кварцевого песка при использовании в качестве ожижающего агента метана плазма микроразряда существует в виде искровых разрядов (до 1000° С), а также в виде микро- и макродуг (более 1000°С). После проведения микроскопического анализа полученного капсулированного пироуглеродом кварцевого песка установлено, что при образовании искровых разрядов осаждение пироуглерода проходит из газовой фазы, а при образовании микро- и макродуг с жидкой.
Розглянуто тепловий вплив плазми мікророзряду на процес капсулювання кварцового піску піровуглецем під час проходження процесу піролізу метану. У результаті проведених дослідів у реакторі з електротермічним псевдозрідженим шаром, в реакційну зону якого подавали метан, зазначено, що під час проходження струму через частинки кварцового піску при використанні метану як зріджувального агенту плазма мікророзряду існує у вигляді іскрових розрядів (до 1000°С), а також у вигляді мікро- і макродуг (більше 1000°С). Після проведення мікроскопічного аналізу одержаного капсульованого піровуглецем кварцового піску встановлено, що при утворенні іскрових розрядів осадження піровуглецю проходить із газової фази, а при утворенні мікро- і макро- дуг із рідкої.
The Gas Institute of National Academy of Science of Ukraine developed the facility for pyrocarbon application on the particles of quartz sand through methane pyrolysis in reactor with electrothermal fluidized bed. Thickness of the bed of pure pyrolytic carbon can be controlled within set limits, depending on the temperature, fluid dynamics and duration of the process. The formation of different types of microdischarge plasma takes place at different temperatures. Microdischarge plasma increases the temperature of the individual particles for a very short time, influencing the chemical reaction and the phase transitions passing. Quartz sand encapsulated by pyrocarbon is then used for the carbothermic reduction in order to obtain high-purity silicon.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2014-07-04
 
Type


 
Format application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/6876
 
Source Вестник Национального авиационного университета; Том 59, № 2 (2014); 131-135
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 59, № 2 (2014); 131-135
Proceedings of National Aviation University; Том 59, № 2 (2014); 131-135
 
Language uk
 
Rights Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).