Запис Детальніше

Особливості мікроелементного балансу дітей хворих на пієлонефрит

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості мікроелементного балансу дітей хворих на пієлонефрит
 
Creator Маркевич, Віталій Едуардович
Маркевич, Виталий Эдуардович
Markevych, Vitalii Eduardovych
Зайцев, Ігор Едуардович
Зайцев, Игорь Эдуардович
Zaitsev, Ihor Eduardovych
 
Subject пієлонефрит
пиелонефрит
pyelonephritis
діти
дети
children
 
Description Згідно сучасним уявленням, кожній патології у дітей властиві певні відхилення в елементному складі. При цьому дисбаланс елементного гомеостазу не просто супроводжує, а й провокує розвиток різноманітних захворювань, потенціює протікання, переводить їх в хронічну форму.
Для нефрології проблема мікроелементів актуальна особливо, оскільки нирки – важливий шлях їх екскреції. А.П. Авцин та співавтори говорять про необхідність виділення групи захворювань і синдромів, що називаються мікроелементозами, під якими об’єднуються патологічні стани із змінами вмісту та обміну мікроелементів. Причому, якщо навіть такі зміни не являються причиною захворювання, вони все ж представляють той фон, на котрому розвивається захворювання і котрий обтяжує його перебіг та знижує можливості терапії.
 
Publisher Сумський державний університет
 
Date 2014-07-28T10:22:11Z
2014-07-28T10:22:11Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Маркевич, В.Е. Особливості мікроелементного балансу дітей хворих на пієлонефрит [Текст] / В.Е. Маркевич, І.Е. Зайцев // Актуальні питання теоретичної та практичної медицини : збірник тез доповідей ІІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів та молодих вчених, м. Суми, 16-18 квітня 2014 р. / М.В. Погорєлов. - Суми : СумДУ, 2014. - С. 188.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/36049
 
Language uk