Запис Детальніше

Особливості клінічного перебігу хронічного тонзиліту у дітей залежно від лікування

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості клінічного перебігу хронічного тонзиліту у дітей залежно від лікування
 
Creator Пабот, К.А.
 
Subject хронічний тонзиліт
хронический тонзиллит
chronic tonsillitis
діти
дети
children
 
Description На сьогодні проблема хронічного тонзиліту (ХТ) є актуальною у практиці педіатрів, що пов’язано з недостатньою зрілістю імунної системи, особливо лімфоїдного апарату в дитячому віці, а також ймовірністю розвитку тонзилогенних ускладнень та хронічних захворювань інших органів і систем. Так, в Україні частота цієї патології у дітей до 12 років досягає 12 %.
У захисті мигдаликів, ротової порожнини, носоглотки від заселення патогенною мікрофлорою має значення стан колонізаційної резистентності, який значно порушується у хворих на гострий або хронічний тонзиліт. Значну роль у підвищенні імунологічної реактивності дитячого організму відіграють представники нормальної індигенної мікрофлори (лакто- та біфідобактерії), які є важливою складової частиною захисного бар’єра кишечнику, що здійснює регулювання імунної системи на локальному та системному рівнях. Тому на сучасному етапі актуальним питанням залишається проблема лікування дітей, хворих на хронічний тонзиліт, з урахуванням порушень кишкової мікроекології та використанням препаратів для покращення складу мікрофлори товстої кишки.
 
Publisher Сумський державний університет
 
Date 2014-07-28T10:19:45Z
2014-07-28T10:19:45Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Пабот, К.А. Особливості клінічного перебігу хронічного тонзиліту у дітей залежно від лікування [Текст] / К.А. Пабот; Наук. кер. Ю.А. Мозгова // Актуальні питання теоретичної та практичної медицини : збірник тез доповідей ІІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів та молодих вчених, м. Суми, 16-18 квітня 2014 р. / М.В. Погорєлов. - Суми : СумДУ, 2014. - С. 192-193.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/36043
 
Language uk