Запис Детальніше

Динаміка рівню креатинфосфокінази-МВ в сироватці крові дітей, хворих на вторинну кардіоміопатію на фоні хронічного тонзиліту

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Динаміка рівню креатинфосфокінази-МВ в сироватці крові дітей, хворих на вторинну кардіоміопатію на фоні хронічного тонзиліту
 
Creator Мозгова, Юлія Анатоліївна
Мозговая, Юлия Анатольевна
Mozghova, Yuliia Anatoliivna
Шекера, Н.С.
Лазебник, О.А.
Кримець, І.М.
 
Subject хронічний тонзиліт
хронический тонзиллит
chronic tonsillitis
сироватка крові
сыворотка крови
blood serum
вториннна кардіоміопатія
вторичная кардиомиопатия
secondary cardiomyopathy
 
Description На сучасному етапі все більшого значення набуває визначення в сироватці крові міокардіальних маркерів, а саме креатинфосфокінази-МВ (КФК–МВ). Цей тест є одним з найсучасніших та найточніших маркерів ураження серцевого м’яза, що зумовлено його високою інформативністю та чутливістю до пошкодження кардіоміоцитів на ранніх етапах захворювання.
Протягом останнього десятиріччя досягнуті певні успіхи у вивченні біохімічних аспектів ураження серцевого м’яза при міокардитах та незапальних захворюваннях серцево-судинної системи. Проте чітких критеріїв пошкодження міокарда у хворих на вторинну кардіоміопатію на фоні хронічного тонзиліту з урахуванням рівнів кардіомаркерів на сьогодні не встановлено.
 
Publisher Сумський державний університет
 
Date 2014-07-30T09:55:05Z
2014-07-30T09:55:05Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Динаміка рівню креатинфосфокінази-МВ в сироватці крові дітей, хворих на вторинну кардіоміопатію на фоні хронічного тонзиліту [Текст] / Н.С. Шекера, Ю.А. Мозгова, О.А. Лазебник, І.М. Кримець // Актуальні питання теоретичної та практичної медицини : збірник тез доповідей ІІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів та молодих вчених, м. Суми, 16-18 квітня 2014 р. / М.В. Погорєлов. - Суми : СумДУ, 2014. - С. 208-209.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/36178
 
Language uk