Запис Детальніше

Створення методології проектування робастних систем управління аерокосмічними рухомими об’єктами

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Створення методології проектування робастних систем управління аерокосмічними рухомими об’єктами
 
Subject робастна система
аерокосмічний об’єкт
рухомий об’єкт
проектування
методологія
літальний апарат
безпілотний літальний апарат
 
Description Розроблено комплекс методів синтезу робастних систем управління польотом різних типів ЛА, заснованих на параметричній, структурно-параметричній та структурній робастній оптимізації. Створено методологічне та математичне забезпечення структурно-параметричного синтезу робастних систем управління конкретних об’єктів, а саме: БПЛА із обмеженою кількістю навігаційних приладів, малого пілотованого ЛА, аеростату.
Створено науково-обгрунтовану методику та математичне забезпечення процесу перетворення техніко-економічних та експлуатаційних вимог до систем управління у математично-
формалізовану задачу; розроблено алгоритми і програми структурно-параметричної оптимізації робастних системи управління рухом, у тому числі при багатомодельній постановці задачі; розроблено процедуру аналізу динаміки замкнутої системи на відповідність результатів синтезу вимогам до проектованої системи; створено алгоритм моделювання динаміки замкнутої системи з урахуванням її нелінійностей та цифрової реалізації законів управління; розроблено процедуру “зворотного зв’язку” для корекції вихідної інформації у випадках розбіжності результатів синтезу з вимогами до системи. Розроблено методи та алгоритм ідентифікації динамічних характеристик малого пасажирського літака в умовах інтенсивних завад та зміщень датчиків, який базується на новому підході, що поєднує методи калмановської фільтрації та стохастичної апроксимації. Створено обчислювальні процедури μ - синтезу робастної системи управління малим пілотованим літаком.
 
Date 2014-07-28T09:10:10Z
2014-07-28T09:10:10Z
2005
 
Type Technical Report
 
Identifier http://er.nau.edu.ua:8080/handle/NAU/9350
 
Language other
 
Publisher Національний авіаційний університет