Запис Детальніше

Вплив шкідливих викидів промислових підприємств м. Суми в атмосферу

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив шкідливих викидів промислових підприємств м. Суми в атмосферу
 
Creator Божкова, Вікторія Вікторівна
Божкова, Виктория Викторовна
Bozhkova, Viktoriia Viktorivna
Носонова, Любов В`ячеславівна
Носонова, Любовь Вячеславовна
Nosonova, Liubov Viacheslavivna
 
Subject забруднення атмосфери
загрязнение атмосферы
air pollution
утилізація
утилизация
utilization
природокористування
природопользование
nature
 
Description Намагання України інтегруватись у європейський соціально-економічний простір потребує вирішення цілого ряду проблем. Однією з основних проблем є забруднення атмосферного повітря стаціонарними та пересувними джерелами. Основними джерелами забруднення атмосферного повітря в Україні є: теплові та електричні станції, промислові підприємства, транспорт, комунальне й сільське господарство, військово-промисловий комплекс тощо.
Промисловість є найважливішою структурною ланкою господарського комплексу України. Рівень впливу промисловості на навколишнє середовище залежить від характеру її територіальної локалізації, обсягів використання сировини, матеріалів і енергії, від можливості утилізації відходів і ступеня завершеності енерговиробничих циклів. Промислові викиди в атмосферу поширюються на значну відстань, забруднюючи приземний шар повітря не лише на промислових майданчиках, але й на прилеглих територіях.
 
Publisher Сумський державний університет
 
Date 2014-10-09T11:04:02Z
2014-10-09T11:04:02Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Божкова, В.В. Вплив шкідливих викидів промислових підприємств м. Суми в атмосферу [Текст] / В.В. Божкова, Л.В. Носонова // Економічні проблеми сталого розвитку : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої пам'яті проф. Балацького О.Ф., м. Суми, 6-8 травня 2014 р.: у 2-х т. / За заг. ред.: О.В. Прокопенко, О.В. Люльова. - Суми : СумДУ, 2014. - Т.1. - С. 139-140.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/36971
 
Language uk