Запис Детальніше

Робоча програма з навчальної дисципліни «Постановка голосу» для студентів галузі знань 0202 «Мистецтво» спеціальності 7.020204 «Музичне мистецтво»

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/4875/
 
Title Робоча програма з навчальної дисципліни «Постановка голосу» для студентів галузі знань 0202 «Мистецтво» спеціальності 7.020204 «Музичне мистецтво»
 
Creator Макарова, Емма Вікторівна
Яковенко, Віра Григорівна
 
Subject Навчальні посібники
 
Description У запропонованій програмі для студентів V курсу освітньо-кваліфікаційного рівня «Спеціаліст» йдеться перш за все про підсумковість викладання курсу, що дозволяє виявити і розвити активне вокально-слухове сприйняття та відтворення на основі всебічного вивчення вокально-методичних здібностей та стану голосового апарату кожного студента, розвиває вокально-технічні навички, вокальні уявлення та вокальний слух студентів. Цей курс завершує основний етап формування вокальної культури майбутнього фахівця, який в педагогічній роботі повинен вміти самостійно удосконалювати весь комплекс необхідних для практичної роботи знань, вмінь та навичок і вільно орієнтуватися в підборі навчального матеріалу.
Мета дисципліни (курсу) – підготовка майбутніх учителів музичного мистецтва до професійної музично-педагогічної діяльності, в котрій передбачено розвиток голосу студента.
Завдання дисципліни – забезпечити підготовку висококваліфікованих фахівців в сфері вокалу при взаємозв’язку з виховними задачами, пов’язаними з формуванням особистості, спрямованої на професійно-творчий розвиток, вокально-художнє мислення та готовність до самоорганізації і самовдосконалення. Програма передбачає формування знань:
- майбутнього педагога-музиканта як носія співацької культури в кращих вітчизняних традиціях;
- слуху в системі вокального художньо-естетичного виховання учнів;
- доведення до автоматизму вокально-творчих навичок в системі свідомого володіння голосом, доведення переходу виконання від свідомого до підсвідомого рівня;
- удосконалення вміння здійснювати аналіз вокального процесу, робити певні методичні висновки та рекомендації щодо його вдосконалення та усунення недоліків;
Програма з «Постановки голосу» для студентів V курсу передбачає «акцентоване вивчення» (спрямування В.І.Бацак) вокальних творів визначеного стильового й жанрового напрямку, тобто вивченню творів доцільних та дидактично обґрунтованих. Індивідуальний підхід до підбору вокально-педагогічного репертуару:
- по мірі складності (легкий, середньої складності, більш складний);
- різноманітність оволодіння навчальним репертуаром;
- цілеспрямована систематизація вокального репертуару на засадах історико-стильового і жанрового підходу;
- розроблення практичних форм контролю за формуванням у майбутніх учителів музики умінь вокально-педагогічної інтерпретації творів.
В програмі з предмету «Постановка голосу» пропонується розділ «Рекомендована література», який включає підрозділи основної та додаткової літератури.
Визначальна форма обліку успішності студентів – навчальні та тематичні модулі. Досягнення студентів на індивідуальних заняттях з «Постановки голосу»
 
Type Навчально-методичні матеріали
NonPeerReviewed
 
Format text
 
Language ru
 
Rights
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/4875/1/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%AF%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE_%D0%9F%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B0%20%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%83%20_%D0%9E%D0%9A%D0%A0%20%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D1%96%D0%B0%D0%BB%D1%96%D1%81%D1%82_.pdf
Макарова, Емма Вікторівна та Яковенко, Віра Григорівна Робоча програма з навчальної дисципліни «Постановка голосу» для студентів галузі знань 0202 «Мистецтво» спеціальності 7.020204 «Музичне мистецтво» [Навчально-методичні матеріали]