Запис Детальніше

ХРОНОПСИХОЛОГИЧЕСКОЕ ПРОГНОЗИРОВАНИЕ ТЕЧЕНИЯ НЕВРОТИЧЕСКИХ НАРУШЕНИЙ

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/4972/
 
Title ХРОНОПСИХОЛОГИЧЕСКОЕ ПРОГНОЗИРОВАНИЕ ТЕЧЕНИЯ НЕВРОТИЧЕСКИХ НАРУШЕНИЙ
ХРОНОПСИХОЛОГІЧНЕ ПРОГНОЗУВАННЯ ПЕРЕБІГУ НЕВРОТИЧНИХ РОЗЛАДІВ
HRONOPSIHOLOGICHESKOE PROGNOSIS OF NEUROTIC DISORDERS
 
Creator Савенкова, Ірина Іванівна
 
Subject Збірники наукових праць
 
Description В статье представлены результаты исследования проявлений «С-метрики» на примере невротических расстройств в разные периоды болезни.
Экспериментально доказано, что обострения заболевания совпадают или с концом текущего большого биологического цикла, или с концом его текущей четверти. Результаты исследования убеждают, что у разных индивидов их «предпочитаемая» болезнь проявляется с определенной «С-периодичностью», когда организм находится в минимуме своих возможностей.
Ключевые слова: невротические заболевания, хронопсихологическое прогнозирование, С-метрика, большой биологический цикл жизни человека.
У статті представлені результати дослідження прояву «С-метрики» на прикладі невротичних розладів у різні періоди хвороби (загострення, реконвалесценції та ремісії).
Експериментально доведено, що місце найменшого опору виявляється найбільш враженим на кінці тривалого великого біологічного циклу або їх тривалих чвертей.
Простежуючи „С-періодичність” захворювань, можна сказати, що у житті індивіда є ряд окремих вікових точок, які мають бути критичними. Саме у цих точках спостерігається загострення захворювання.
З погляду психології часу було виділено зону найбільш гострого прояву суміжних нервово-психічних розладів, а також розраховано середньостатистичного індивіда, чиє τ є найбільш вразливим до виникнення суміжних нервово-психічних розладів. Водночас, стало можливим прослідкувати диференціацію неврастенічних розладів за нозологічними формами у типологічній групі безперервного спектру «τ – типів», яка необхідна і в медицині, й у психології, тому що вона відповідає на запитання: у кого та у якій формі можуть виникнути неврастенічні розлади.
Така диференціація неврастенічних розладів необхідна і в медицині, й у психології тому, що вона відповідає на запитання: у кого та у якій формі можуть виникнути неврастенічні розлади.
The results of the study manifestations of the "C-metric" on the example of neurotic disorders in different periods of the disease. Experimentally proved that the acute illness or coincide with the end of the current large biological cycle, or to the end of its current quarter. Results of the study are convinced that different individuals of their "preferred" the disease manifests itself with a certain "C-frequency" when the body is at a minimum of its features.
 
Date 2014
 
Type Стаття
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Rights
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/4972/1/I_Savenkova_VXNPYIHSS_46_KSPKIO_IL.pdf
Савенкова, Ірина Іванівна (2014) ХРОНОПСИХОЛОГІЧНЕ ПРОГНОЗУВАННЯ ПЕРЕБІГУ НЕВРОТИЧНИХ РОЗЛАДІВ Вісник Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди, 1 (46). с. 151-158. ISSN 2062-4552