Запис Детальніше

ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ХРОНОТОП ПЕРЕБІГУ НЕВРОТИЧНИХ, ПОВ'ЯЗАНИХ ЗІ СТРЕСОМ, І СОМАТОФОРМНИХ РОЗЛАДІВ

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/4983/
 
Title ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ХРОНОТОП ПЕРЕБІГУ НЕВРОТИЧНИХ, ПОВ'ЯЗАНИХ ЗІ СТРЕСОМ, І СОМАТОФОРМНИХ РОЗЛАДІВ
ИНДИВИДУАЛЬНЫЙ ХРОНОТОП ТЕЧЕНИЯ НЕВРОТИЧЕСКИХ, СВЯЗАННЫХ СО СТРЕССОМ, И СОМАТОФОРМНЫХ РАССТРОЙСТВ
INDIVIDUAL COURSE CHRONOTOPE NEUROTIC, STRESS-RELATED AND SOMATOFORM DISORDERS
 
Creator Савенкова, Ірина Іванівна
 
Subject Збірники наукових праць
 
Description The results of the study manifestations of the "C-metric" for example, neurotic, stress-related and somatoform disorders in different periods of the disease. Experimentally proved that the acute illness or coincide with the end of the current large biological cycle, or to the end of its current quarter.
Results of the study are convinced that different individuals of their "preferred" the disease manifests itself with a certain "C-frequency" when the body is at a minimum of its features.
В статье представлены результаты исследования проявлений «С-метрики» на примере невротических, связанных со стрессом, и соматоформных расстройств в разные периоды болезни. Экспериментально доказано, что обострения заболевания совпадают или с концом текущего большого биологического цикла, или с концом его текущей четверти. Результаты исследования убеждают, что у разных индивидов их «предпочитаемая» болезнь проявляется с определенной «С-периодичностью», когда организм находится в минимуме своих возможностей.
У статті представлені результати дослідження прояву «С-метрики» на прикладі невротичних розладів у різні періоди хвороби (загострення, реконвалесценції та ремісії).
Експериментально доведено, що місце найменшого опору виявляється найбільш враженим на кінці тривалого великого біологічного циклу або їх тривалих чвертей.
Простежуючи „С-періодичність” захворювань, можна сказати, що у житті індивіда є ряд окремих вікових точок, які мають бути критичними.
Результати дослідження переконують, що для більшості обстежених хворих на психосоматичні захворювання загальним є те, що клінічні прояви хвороби не тільки співпадають з кінцем чверті тривалих циклів та й з їх кінцями, але і починають повторюватися з періодичністю ¼С, ½С, 1/16С, ¾С в залежності від належності до типологічної групи. Хвороба приймає хронічний характер, тому що не діагностується на ранніх етапах онтогенезу.
Таким чином, дискретний відлік індивідуального часу призводить до того, що на рівні суб’єктивних переживань і поведінкових проявів життя людини проходить нерівномірно, тобто протягом життя чітко виділяються періоди, у середині яких людина знаходиться в оптимальній психосоматичній формі, а на початку і в кінці – у мінімумі своїх можливостей. Отримані результати дослідження дозволили встановити систему взаємозв'язку і взаємозалежності прояву невротичних захворювань від хронопсихологічних особливостей суб'єкта, зокрема, його часових параметрів при невротичних порушеннях.
 
Date 2014
 
Type Стаття
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Rights
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/4983/1/I_Savenkova_APPZNPIPIHSKNAPNU_9_KSPKIO_IL.pdf
Савенкова, Ірина Іванівна (2014) ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ХРОНОТОП ПЕРЕБІГУ НЕВРОТИЧНИХ, ПОВ'ЯЗАНИХ ЗІ СТРЕСОМ, І СОМАТОФОРМНИХ РОЗЛАДІВ Актуальні проблеми психології: [зб. наук. праць Ін-ту психології ім. Г.С.Костюка НАПН України] (9). с. 369-376. ISSN 2316-6244