Запис Детальніше

Обґрунтування параметрів пневматичного розподільника гранульованих добрив пасивного типу

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Обґрунтування параметрів пневматичного розподільника гранульованих добрив пасивного типу
 
Creator Чайков , Роман Олегович
 
Subject Динаміка механізмів, машин та обладнання АПК
631.3 Сільськогосподарські машини, знаряддя та інструменти
0505 Машинобудування та матеріалообробка (Інженерна механіка)
 
Description Одним з факторів, що зменшують ефективність добрив в даний час є недосконалість способів їх внесення. Існуючі для цієї цілі відцентрові апарати розподіляють добрива по поверхні ґрунту з досить великою нерівномірністю, що зменшує врожайність сільськогосподарських культур. Крім того в вітряну погоду вони працюють нестабільно. Це зумовлено тим, що в основу покладено кидальний принцип, що базується на вільному польоті неоднорідних частинок в нестабільному повітряному просторі.
Дослідження і розробки, виконані у нас і за кордоном свідчать про велику актуальність робіт, що направлені на створення таких апаратів, які були б позбавлені вказаних недоліків і мали б тукорозподільчі пристрої, що забезпечували доставляння добрив до ґрунту по індивідуальним закритим каналам і розподіляли їх з нерівномірністю ±10%.
В пошуках технологічної схеми, щоб задовольняла всі вказані вимоги, конструктори в більшій мірі орієнтуються на апарати, що працюють за принципом пневмотранспорту висіваючого матеріалу до робочих органів. Перевагою цих апаратів є простота їх конструкції, невелика металомісткість, висока якість внесення добрив.
 
Date 2009-12-16
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/msword
application/msword
other
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/292/1/Chaykov_2009.doc
http://elibrary.nubip.edu.ua/292/2/Chaykov__Forma_2009.doc
http://elibrary.nubip.edu.ua/292/3/Chaykov_2009.zip
Чайков , Роман Олегович (2009) Обґрунтування параметрів пневматичного розподільника гранульованих добрив пасивного типу. Магістра thesis, Технічний ННІ.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/292/