Запис Детальніше

Обґрунтування технологічної схеми та режими обладнання виготовлення рослинної олії для енергетичних цілей

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Обґрунтування технологічної схеми та режими обладнання виготовлення рослинної олії для енергетичних цілей
 
Creator Толкачова , Ольга Вікторівна
 
Subject 0514 Біотехнологія
Альтернативна енергетика
 
Description зараз ведеться пошук альтернативних видів енергії, які б могли не тільки замінити традиційні мінеральні види палива, але й бути більш екологічно безпечними. Вже зараз в розвинутих країнах починається широке використання поновлюваних джерел енергії, зокрема, вітру, сонячної енергії, геотермальної енергії, енергії хвиль, припливів. Широко практикується енергозбереження. Одним із способів заміни мінеральних палив є використання біопалива, тобто палива, що отримується із біологічних ресурсів. До них відноситься деревне паливо з так званих енергетичних лісів, енергетичні рослини, які використовуються для спалювання рослинної маси (міскант великий, румекс, топінамбур тощо), виробництва олії з наступною її переробкою в біодизель, виробництва біоетанолу і біометанолу, а також сільськогосподарські відходи, які використовуються для прямого отримання енергії, а також їх конверсії в біогаз.
 
Date 2009-12-16
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/msword
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/626/1/%D0%94%D0%B8%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D0%BD%D0%B0_%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0.doc
Толкачова , Ольга Вікторівна (2009) Обґрунтування технологічної схеми та режими обладнання виготовлення рослинної олії для енергетичних цілей. Магістра thesis, ННІ охорони природи і біотехнологій.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/626/