Запис Детальніше

Дослідження температуро-вологісного режиму в теплиці та вдосконалення САР мікроклімату (ВАТ «Комбінат «Тепличний»)

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження температуро-вологісного режиму в теплиці та вдосконалення САР мікроклімату
(ВАТ «Комбінат «Тепличний»)
 
Creator Барановський, Василь Сергійович
 
Subject 8.05020201 Автоматизоване управліня технологічними процесами
Комп’ютерно-інтегровані системи управління в тепличному господарстві
Виробнича спеціалізація
0502 Автоматика та управління (Автоматизація та компютерно-інтегровані технології)
 
Description міст роботи цілком придатний для побудови реальних технологічних процесів.
У роботі детально досліджено клімат київського регіону та його вплив на температуро-вологісний режим у теплиці. Виявлено, що у даному регіоні ймовірні такі критичні точки значень температур – від -32,9°С до +39,4°С.
Досліджено технологію вирощування троянд. Виявлено, що для квітки найкраща температур повітря – 24..26°С. Оптимальна температура грунту становить – 18°С. Вологість повітря має бути у межах – 70..80%.
Дослідження математичної моделі системи опалення показали, що для досягнення температури повітря в теплиці – 25 оС температура гарячої води складе – 38 оС. Температура води на виході із системи складе – 34 оС, при середній температурі води 36 оС.
Дослідження динаміки САР виявило, що амплітуда автоколивань, при оптимальній технологічній температурі повітря, складає – 2.5% відносної вологості, період автоколивань – 37с. Зважаючи на технологічні особливості процесу і технічні засоби управління, застосовано двопозиційний закон регулювання.
Розроблено повноціну автоматичну систему регулювання температуро-вологісним режимом. Систему побудовано на основі звичайного комп’ютера, який задає команди мікроконтролеру AT91SAM7S256 по шині USB. Команди задає спеціальна автоматична програма Greenery, яка розроблена для цієї системи. Також, програма керується оператором церез зручний інтерфейс людина-комп’ютер.
У роботі віддано розділ охороні праці. В якому – розраховано повторний заземлювач нульового проводу мережі на вводі в теплицю, заземлюючий контур.
За техніко – економічними розрахунками установка автоматики окупиться за 1.7 року
 
Date 2009-12-21
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/msword
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/709/1/2009_%D0%91%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%92%D0%A1.doc
Барановський, Василь Сергійович (2009) Дослідження температуро-вологісного режиму в теплиці та вдосконалення САР мікроклімату (ВАТ «Комбінат «Тепличний»). Магістра thesis, ННІ енергетики і автоматики.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/709/