Запис Детальніше

Господарсько-біологічна оцінка нових сортів смородини в умовах НДП «Плодоовочевий сад»

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Господарсько-біологічна оцінка нових сортів смородини в умовах НДП «Плодоовочевий сад»
 
Creator Артюшенко , Ігор Олександрович
 
Subject Наукова та інноваційна робота у садівництві
634.7 Невеликі плоди кущів та трав'яних рослин. Ягідні культури
Дослідницька спеціалізація
0901 Сільське господарство і лісництво (Агрономія)
8.09010104 Плодоовочівництво і виноградарство
 
Description Магістерська робота викладена на 56 сторінках, містить 4 розділи, 11 таблиць, та додаток з 5 таблиць. Список літератури нараховує 24 найменування.
МЕТА ДОСЛІДЖЕНЬ полягала у вивченні господарсько-цінних ознак нових сортів: Говтва,Університетська,Пам`ятна,Прем`єра, Пам`яті Л.Михайлевського, які створені на кафедрі садівництва, порівнянні їх з контрольним сортом Дочка Ворскли та виділенні перспективних для механізованого збору врожаю.
АКТУАЛЬНІСТЬ ТЕМИ: у зв’язку зі збільшенням попиту на плодово-ягідну продукцію, виникла необхідність збільшення виробництва ягід та розширення сортименту смородини. Виробництво зацікавлене у високоврожайних, комплексностійких сортах різних строків достигання плодів. Також, у зв`язку з подорожчанням робочої сили, промислове вирощування смородини можливе лише на основі комплексно-механізованої технології з добором високопродуктивних і придатних для комбайнового збирання врожаю сортів.
За результатами досліджень виявлено найбільш придатні для механізованого збирання плодів сорти – Університетська, Пам`ятна та контроль – Дочка Ворскли. Вони забезпечують найприбутковіше виробництво високоякісних плодів.
 
Date 2009-12-23
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/msword
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/886/1/Artyshenko_.doc
Артюшенко , Ігор Олександрович (2009) Господарсько-біологічна оцінка нових сортів смородини в умовах НДП «Плодоовочевий сад». Магістра thesis, ННІ Рослинництва та грунтознавства.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/886/