Запис Детальніше

Державне управління соціальним захистом громадян, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи на прикладі Подільського району м. Києва

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Державне управління соціальним захистом громадян, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи на прикладі Подільського району м. Києва
 
Creator Соколова, Оксана Валеріївна
 
Subject 1501 Державне управління
8.15010005 Державна служба
351 Напрями діяльності органів державного адміністративного управління
364 Соціальні проблеми, що породжують необхідність надання соціальної допомоги. Види соціальної допомоги
 
Description У вступі обґрунтовано актуальність теми наукового дослідження, визначено мету та завдання, наведено дані про об'єкт та предмет дослідження.
У першому розділі – "Соціальний захист у системі державного управління" – суттєвий вплив на формування доходів населення справляють виплати за програмами державної допомоги. Пенсії та інші види соціальних виплат і допомоги є основним джерелом існування громадян, вони мають забезпечити рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму , визначеного Законами України. Соціальний захист громадян включає в себе систему заходів, які захищають будь-якого громадянина країни від економічної та соціальної деградації не тільки внаслідок безробіття, а у випадку втрати чи різкого скорочення доходів, хвороби, народження дитини, виробничої травми, інвалідності, похилого віку. Правовою основою соціального захисту населення є положення чинного законодавства, що регулюють системи засобів соціального захисту громадян. Організаційними основами соціального захисту є відповідні управлінські та функціональні установи по робі з населенням. Рівень доходів членів суспільства є найважливішим показником їх благополуччя. Сучасну систему соціального захисту населення в Україні складають такі елементи: пенсійне забезпечення, допомога сім’ям з дітьми, житлові субсидії, допомога по безробіттю. Поряд із законами трудові відносини регулюються цілою системою правових актів, що мають нормативний характер. Такі акти, як правило, приймаються органами державного управління. Державні соціальні гарантії є обов’язковими для всіх державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємствам, установ і організацій незалежно від форми власності. Основні недоліки – проблеми, які виникають з фінансування компенсаційних виплат та допомог для громадян, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи.
У другому розділі – " Основні завдання відділу соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Управління праці та соціального захисту населення Подільського району м.Києва" – було проведено аналіз роботи відділу домопог громадянам, які постраждали від насадків Чорнобильської катастрофи та їх соціальний захист Подільського району м.Києва, наведені переваги та недоліки при роботі спеціалістів з постраждалим населенням, також розкрито питання стану та виниклих проблем фінансування виплат постраждалим громадянам.
У третьому розділі – " Соціальне обслуговування осіб, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи" – здійснена оцінка соціального обслуговування громадян, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи. Наведено категорії та пільги на які мають право постраждалі громадяни. Визначено основні положення, щодо реалізації конституційного права та наведено перелік законодавчих підстав для призначення допомог та компенсаційних виплат громадянам, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи.
Висновки та пропозиції. За результатами проведеного дослідження було зроблено узагальнюючі висновки. Зокрема , для того щоб громадяни, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи не мали проблем при отриманні компенсаційних виплат, також щоб не виникали питання відносно виплат, які проводяться до постанов Кабінету Міністрів України, необхідно створити такі системні умови, які всебічно й широко сприяли б розв’язанню всіх проблем соціального захисту постраждалих громадян, підвищення та створення відповідних умов праці відділу соціального захисту. З метою уникнення збільшення заборгованості з соціальних виплат, обсягів видатків на проведення заходів в зв’язку з відзначенням дня Чорнобильської катастрофи, також враховуючи обмеженість коштів на фінансування виплат відповідно до Законів України, запропоновано перелік заходів для вирішення виниклих проблем з соціальним захистом громадян, яке постраждало від наслідків Чорнобильської катастрофи.
 
Date 2010
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/msword
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/1795/1/2010_%D0%A1%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%9E.%D0%92.doc
Соколова, Оксана Валеріївна (2010) Державне управління соціальним захистом громадян, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи на прикладі Подільського району м. Києва. Магістра thesis, НУБіП України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/1795/