Запис Детальніше

Фізико-хімічні властивості основних типів ґрунтів Заліщицького аграрного коледжу за різного їх використання

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Фізико-хімічні властивості основних типів ґрунтів
Заліщицького аграрного коледжу за різного їх використання
 
Creator Кравець , Мар'яна Володимирівна
 
Subject Ґрунтознавство, моніторинг якості ґрунтів та їх охорона
0901 Сільське господарство і лісництво (Агрономія)
8.09010102 Агрохімія і грунтознавство
631.4 Грунтознавство. Грунтові дослідження
 
Description Дипломна робота виконана на 78 сторінках комп’ютерного тексту, включає 15 таблиць, 3 фото. Список використаної літератури складає 98 посиланнm. В роботі приводиться детальний літературний огляд по фізико-хімічним та агрофізичним параметрам та подана екологічна оцінка властивостей чорнозему за різних агротехнічних заходів.
Мета роботи – дослідити фізико-хімічні властивості чорнозему опідзоленого за різних агротехнічних заходів стосовно нормативів вирощування основних сільськогосподарських культур з метою покращення і оптимізації цих властивосте.
Методи – польові стаціонарні та лабораторні дослідження властивостей ґрунтів, статистична обробка експериментальних даних.
Встановлено, що фізико-хімічні показники чорнозему опідзоленого дещо потупаються оптимальним екологічним умовам росту і розвитку сільськогосподарських культур у порівнянні з чорноземами типовими. Вміст агрономічно-цінних агрегатів в ґрунті, оцінений за шкалою проф. Медведєва В.В., знаходився в основному на середньому рівні окультуреності, водопроникність була достатньою, щільність складення чорнозему перебувала на рівні оптимальних значень. Застосування добрив покращує фізико-хімічні і агрофізичні властивості та сприяє приросту врожаю кукурудзи на зерно
 
Date 2010-06-15
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/msword
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/2206/1/Kravets.doc
Кравець , Мар'яна Володимирівна (2010) Фізико-хімічні властивості основних типів ґрунтів Заліщицького аграрного коледжу за різного їх використання. Магістра thesis, ННІ рослинництва та грунтознавства.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/2206/