Запис Детальніше

Фізичні та агрохімічні властивості опідзолених ґрунтів Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого за різного їх використання

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Фізичні та агрохімічні властивості опідзолених ґрунтів Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого за різного їх використання
 
Creator Мельник, Сергій Мирославович
 
Subject Ґрунтознавство, моніторинг якості ґрунтів та їх охорона
8.09010102 Агрохімія і грунтознавство
0901 Сільське господарство і лісництво (Агрономія)
Виробнича спеціалізація
631.4 Грунтознавство. Грунтові дослідження
 
Description Дипломна робота виконана на 83 сторінках комп’ютерного тексту, включає 10 таблиць, 2 рисунка. Список використаної літератури складає 63 посилань. В роботі приводиться детальний літературний огляд по агрофізичним параметрам та подана екологічна оцінка властивостей чорноземів типових за різних агротехнічних заходів.
Мета роботи – дослідити агрофізичні та агрохімічні параметри чорнозему опідзоленого за різних агротехнічних заходів (системи удобрення і обробітку) та провести їх агроекологічну оцінку стосовно нормативів вирощування основних сільськогосподарських культур з метою покращення і оптимізації цих властивостей.
Методи – польові стаціонарні та лабораторні дослідження властивостей ґрунтів, статистична обробка експериментальних даних.
Встановлено, що агрофізичні показники чорнозему типового середньосуглинкового в цілому відповідають оптимальним екологічним умовам росту і розвитку сільськогосподарських культур. Вміст агрономічно-цінних агрегатів в ґрунті, оцінений за шкалою проф. Медведєва В.В., знаходився в основному на середньому і високому рівні окультуреності, водопроникність була достатньою, щільність складення чорнозему перебувала на рівні оптимальних значень. Застосування плоскорізних обробітків покращує агрофізичні властивості та сприяє приросту врожаю.
 
Date 2010-06-15
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/msword
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/2209/1/Melnuk.doc
Мельник, Сергій Мирославович (2010) Фізичні та агрохімічні властивості опідзолених ґрунтів Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого за різного їх використання. Магістра thesis, ННІ рослинництва та грунтознавства.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/2209/