Запис Детальніше

Правове регулювання звернень громадян до органів державної влади України

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Правове регулювання звернень громадян до органів державної влади України
 
Creator Логвінова, Оксана Василівна
 
Subject 35 Державне адміністративне управління. Військова справа
1501 Державне управління
8.15010005 Державна служба
 
Description Створення сучасної моделі механізму правового регулювання взаємовідносин держави і суспільства є однією з найважливіших проблем реформування українського сьогодення. Тому і за мету виходу із трансформаційної кризи українського суспільства ставиться формування системи державного управління , яка стане близькою до потреб і запитів людей, а головним пріоритетом її діяльності буде служіння народові і національним інтересам. А ключове місце у правовому забезпеченні адміністративної реформи посідає адміністративне право, яке як фундаментальна галу вітчизняного публічного права органічно пов’язана з державною владою, являючи собою, з одного боку, її правові засади, а, з іншого – важливий засіб, інструмент її здійснення. Проблема соціального партнерства громадян з державою для демократичних країн стоять на рівні з найважливішими економічними проблемами. Україна живе у складний час реформ, що торкаються усіх без винятку аспектів життя. Усвідомлюючи необхідність таких реформ, необхідно налагодити демократичне і цивілізоване життя в Україні.
Завдання державної влади України полягає в тому, щоб, здійснюючи перетворення у напрямку економічної стабілізації, забезпечити належний демократичний рівень взаємостосунків громадян з державою. У концепції демократичної реформи проголошується принцип відповідальності виконавчої влади, їх посадових осіб за свої рішення, дії чи бездіяльність перед громадянами. В умовах створення вільного економічного простору та свободи для успішної і творчої реалізації конкретної людини принцип відповідальності виконавчої влади, їх посадових осіб перед громадянами повинен зміцнити фундаментальні основи побудови добробуту всіх членів суспільства та кожного громадянина зокрема.
Питання соціального партнерства громадян з державою не втрачають своєї актуальності, ще й тому, що цьому питанню постійно приділяється увага як на законодавчому рівні шляхом врегулювання правових та організаційних засад щодо звернення громадян до органів влади, так і на суспільному рівні шляхом пропозицій щодо закріплення соціальних прав, пільг та компенсацій різним категоріям населення,їх економічному обґрунтуванню,встановлення державних гарантій щодо їх забезпечення тощо.
Водночас головною проблемою щодо звернень громадян до органів державної влади України, є, те що на всіх рівнях системи органів державної влади нормативно правові акти, які регламентують реалізацію прав, свобод та обов’язків громадян до органів державної влади, не завжди виконуються, а відтак на практиці громадяни України нерідко позбавлені прав та гарантій, передбачених чинним законодавством про звернення громадян.
Вище зазначене, а також відсутність теоретичних розробок з даної проблеми, які мають практичне впровадження, та необхідність удосконалення чинного законодавства зумовлюють актуальність теоретичних і практичних проблем правового забезпечення адміністративно правових та організаційних засад провадження за зверненням громадян до органів державної влади України.
 
Date 2010
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/msword
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/2413/1/2010_%D0%9B%D0%BE%D0%B3%D0%B2%D1%96%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%9E._%D0%92_05.doc
Логвінова, Оксана Василівна (2010) Правове регулювання звернень громадян до органів державної влади України. Магістра thesis, НУБіП України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/2413/