Запис Детальніше

ЕКОНОМІЧНОЇ ТЕОРІЯ Навчально-методичний посібник з організації кредитно-модульної системи навчання та самостійної роботи студентів інженерних факультетів

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ЕКОНОМІЧНОЇ ТЕОРІЯ
Навчально-методичний посібник
з організації кредитно-модульної системи
навчання та самостійної роботи студентів
інженерних факультетів
 
Creator Побережець, Т.І.
 
Subject 8.05020201 Автоматизоване управліня технологічними процесами
330 Економіка в цілому
8.10010103 Електрифікація і автоматизація с.г.
8.10010101 Енергетика с-г виробництва
8.10010203 Механізація сільського господарства
 
Description Перехід України до ринкових відносин вимагає нових підходів у формуванні і проведенні в життя ефективної економічної політики. Важливим важелем перетворень, базисом становлення економічної системи є економічна теорія. Вона дає можливість майбутнім спеціалістам оволодіти знаннями економічних категорій та економічних законів, їх системою для вмілого проведення глибинного аналізу економічних процесів та явищ сьогодення. Недостатньо розуміти сутність економічної системи, більш важливим є знання економічного механізму її функціонування та закономірностей розвитку основних елементів цієї системи.
Сучасні вимоги до підготовки фахівців економічних спеціальностей вимагають ґрунтовної підготовки з політичної економії. Метою і завданням вивчення курсу «Економічна теорія» є надання студентам глибоких теоретичних знань з проблем функціонування економіки - важливої сфери життєдіяльності людини, дії об'єктивних економічних законів, ознайомлення з методами і умовам ефективного господарювання.
Предметом курсу є складна система економічних відносин, ефективна організація яких сприяє оптимальному використанню обмежених ресурсів з метою найповнішого задоволення потреб людини.
Опанування програмного матеріалу з політичної економії формує цілісне економічне мислення майбутніх економістів , сприяє засвоєнню ними відповідних економічних категорій і загальних методологічних принципів, без яких є неможливим як конкретно-економічний аналіз, так і осмислення законів і принципів функціонування світового господарства. Ґрунтовна економічна освіченість надасть можливість студентам:
- правильно орієнтуватись в загальній економічній ситуації та обирати оптимальні шляхи для досягнення поставлених цілей;
- пов'язати сучасні підходи до аналізу економічних процесів з практикою трансформаційних перетворень в Україні та інших постсоціалістичних країнах;
- оволодіти набором економічних концепцій, які допоможуть мислити в діапазоні суспільних проблем;
- оцінити економічні зміни, що відбуваються в суспільстві та знати зв'язок духовної культури з удосконаленням і прискоренням прогресивних економічних перетворень в державі.
 
Date 2008
 
Type Навчальний матеріал
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/2430/1/%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BB.%D1%96%D0%BD%D0%B6..pdf
Побережець, Т.І. (2008) ЕКОНОМІЧНОЇ ТЕОРІЯ Навчально-методичний посібник з організації кредитно-модульної системи навчання та самостійної роботи студентів інженерних факультетів. [Навчальний матеріал] (Неопублікований)
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/2430/