Запис Детальніше

Технологія відновлення деталей газопорошковим напилюванням

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Технологія відновлення деталей газопорошковим напилюванням
 
Creator Костащук, М.І.
Сиволапов , В.А.
 
Subject 631 Загальні питання сільського господарства
1001 Техніка та енергетика аграрного виробництва (Механізація та електрифікація с.-г.)
8.10010203 Механізація сільського господарства
 
Description Одним із способів відновлення деталей, надання зношеним по-верхням заданих фізико-механічних властивостей є газотермічне на-несення порошкових матеріалів. Серед відомих способів їх нанесення найбільш прості і економічні — газополуменеве напилення і наплавлення. Для їх проведення необхідне нескладне устаткування і невелика площа.
Порошкові матеріали можна наносити «холодним» спосо¬бом — напиленням, коли деталь в процесі нанесення покриття нагрівається до температури не вище 200°С, і «гарячим» — газо-порошковим наплавленням, коли деталь і порошковий матеріал ро-зігріваються до 900—1100°С. До газопорошкового наплавлення відноси¬ться також і комбінований спосіб, при якому на холодну деталь наносять порошок із сплавів, що самофлюсуються, і потім оплавляють їх яким-небудь джерелом енергії (полум'ям пальника, в печі, ТВЧ, променем лазера і т. д.).
Сфера застосування газополуменевого напилення і газопорошко¬вого наплавлення практично не обмежена. Спосіб ефективний як для отримання нових біметалічних виробів із спеціальними властивостями (жаростійкістю, жароміцністю, корозійною стійкістю і т. п.), так і при відновленні деталей для надання їм заданих геометричних розмірів і фізико-механічних властивостей. Деталі, відновлювані цими способами, можуть бути як крупногабаритними корпусними (блок циліндрів, головка блоку), так і малогабаритними (клапан, штовхач, коромисло і т. д.). Для відновлення деталей газополуменевим напиленням і газопорош-ковим наплавленням на ремонтних підприємствах доцільно орга-нізовувати спеціалізовані дільниці, оснастивши їх основним і допоміжним устаткуванням.
 
Date 2010
 
Type Навчальний матеріал
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/2532/1/%D0%A2ehnologiy_WWNSGT___MG_Posibnek_Napelyuwannya.pdf
Костащук, М.І., Сиволапов , В.А. (2010) Технологія відновлення деталей газопорошковим напилюванням. [Навчальний матеріал] (Неопублікований)
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/2532/