Запис Детальніше

«Ремонт деталей машин в майстернях господарств»

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title «Ремонт деталей машин в майстернях господарств»
 
Creator Костащук, М.І.
Сиволапов , В.А.
 
Subject 631 Загальні питання сільського господарства
1001 Техніка та енергетика аграрного виробництва (Механізація та електрифікація с.-г.)
8.10010203 Механізація сільського господарства
 
Description Боротьба за економію і ощадливість — найважливіша складова комплексу заходів, направлених на підвищення ефективності суспільного виробництва, на його інтенсифікацію. Значного підвищення ефективності виробництва в господарствах можна добитися головним чином шляхом раціонального використання основних фондів і перш за все їх активної частини: машин, устаткування, технічних пристроїв. Частка їх становить близько 16% всіх фондів сільськогосподарського призначення і має тенденцію до зростання.
Із збільшенням технічної оснащеності сільськогосподарського виробництва зростає питома вага витрат на експлуатацію машинно-тракторного парку в собівартості вироблюваної продукції. В даний час ці витрати становлять 35—40% всіх витрат в рослинництві. Тому скорочення цих затрат— важливий резерв здешевлення продукції. Один з головних шляхів зниження витрат на експлуатацію машинно-тракторного парку — його високопродуктивне використання, найважливішою умовою якого є наявність в господарствах добре відлагодженої виробничо-технічної бази для ремонту, технічного обслуговування і зберігання машин. Досвід використання техніки в передових господарствах показує, що там, де питанням машиновикористання приділяється належна увага, де в комплексі вирішуються питання зберігання техніки, технічного обслуговування, ремонту, де створені для цього необхідні умови, добиваються значних успіхів.
На утримання машин господарства витрачають величезні засоби. Тільки для підтримки в справному стані тракторів протягом всього амортизаційного терміну їх служби потрібно близько трьох рублів на один рубель їх первинної вартості. Важливим резервом зниження цих витрат є економія запасних частин і використання дешевших відновлених деталей. Аналіз показує, що частка запасних частин, використаних для поточного ремонту і усунення відмов сільськогосподарської техніки в загальних витратах на ремонт і технічне обслуговування становить 30—35%. Щорічно колгоспи і радгоспи витрачають на придбання нових запасних частин більше 1,5 млрд. рублів.
Розроблені технологічні процеси уже тепер дозволяють при оснащенні майстерень господарств відповідним устаткуванням і оснащенням значну частину споживаних запасних частин замінити відновленими деталями і повторно використовувати їх для поточних ремонтів і експлуатаційних потреб.
Організація відновлення деталей в колгоспах і радгоспах вимагає вирішення багатьох складних завдань, пов'язаних з визначенням номенклатури відновлюваних деталей, з вибором способів усунення дефектів і засобів технологічного оснащення дільниць, з обґрунтуванням об'ємів виконуваних робіт і ін. Мета даних рекомендацій — надати допомогу у вирішенні цих завдань.
 
Date 2010
 
Type Навчальний матеріал
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/2533/1/%D0%A2ehnologiy_WWNSGT___MG_Posibnek_Remont_detaley_CRM_%D0%904.pdf
Костащук, М.І., Сиволапов , В.А. (2010) «Ремонт деталей машин в майстернях господарств». [Навчальний матеріал] (Неопублікований)
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/2533/