Запис Детальніше

«Ремонт корпусних деталей машин»

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title «Ремонт корпусних деталей машин»
 
Creator Костащук, М.І.
Сиволапов , В.А.
 
Subject 631 Загальні питання сільського господарства
8.05050312 Машини та обладнання с.-г. виробництва
0505 Машинобудування та матеріалообробка (Інженерна механіка)
 
Description Одними із основних, масових і важливих агрегатів і вузлів ма-шин є агрегати і вузли трансмісій машин, такі як коробки передач, роздавальні коробки, задні мости, редуктори приводу різних механізмів. Дані агрегати і вузли призначені для передачі крутного моменту до ходової частини та до робочих органів машин.
Основними деталями даних виробів, крім стандартних підшипників і манжет є корпусні деталі, вали і шестерні. У процесі роботи дані деталі зношуються і пошкоджуються. Ознаками ненормальної роботи вказаних агрегатів і вузлів є неможливість роботи за призначенням, ненормальна висока шумність роботи (через надмірні зазори в підшипниках і зачепленнях шестерень), витікання мастильних матеріалів через ущільнення, тріщини і пробоїни.
Ремонт вказаних агрегатів і вузлів, як і будь-яких інших, полягає у виявленні несправностей, для чого виконується їх очищення, розбирання і дефектування; заміні зношених деталей новими, чи відремонтованими і в подальшому складання, регулювання і при потребі обкатування і фарбування.
В залежності від обсягів ремонтних робіт виконується поточний, або капітальний ремонт вузлів і агрегатів. Ознакою капітального ремонту є заміна, або ремонт більшості деталей, в тім числі і базових, тобто корпусних.
Поточний ремонт може виконуватися в майстернях господарств, або в районних МЗП. Капітальний ремонт стосується складних агрегатів і виконується переважно на спеціалізованих підприємствах.
 
Date 2010
 
Type Навчальний матеріал
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/2535/1/%D0%A2ehnologiy_WWNSGT___MG_Posibnek_Remont_korpusiw_%D0%904.pdf
Костащук, М.І., Сиволапов , В.А. (2010) «Ремонт корпусних деталей машин». [Навчальний матеріал] (Неопублікований)
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/2535/