Запис Детальніше

Шпонкові та шліцьові з’єднанняРозміри, вибір та перевірочні розрахунки

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Шпонкові та шліцьові з’єднанняРозміри, вибір та перевірочні розрахунки
 
Creator Сердюченко , Ю.Ю.
 
Subject 621 Загальне машинобудування. Ядерна техніка. Електротехніка. Машинобудування в цілому
0505 Машинобудування та матеріалообробка (Інженерна механіка)
8.05050312 Машини та обладнання с.-г. виробництва
1001 Техніка та енергетика аграрного виробництва (Механізація та електрифікація с.-г.)
8.10010203 Механізація сільського господарства
 
Description В машинобудуванні для передачі обертового руху широко застосовуються шпонкові та шліцьові з’єднання, якими вали з’єднуються із зубчастими колесами, шківами пасових передач, маховиками, зірочками ланцюгових передач тощо. Такі з’єднання поширені в трансмісіях тракторів, автомобілів, сільськогосподарських, будівельних та інших машин.
Шпонкові та шліцові з’єднання відносяться до роз’ємних з’єднань, від роботоздатності яких значною мірою залежить довговічність інших деталей. Це обумовлює необхідність обґрунтованого вибору елементів таких з’єднань і розрахунків їх на міцність.
Дійсні рекомендації містять методику вибору геометричних розмірів і розрахунку на міцність найбільш використовуваних у машинобудуванні типів шпонкових (призматичних, сегментних і клинових) та шліцьових (прямобічних і евольвентних) з’єднань.
Розрахунок шліцьових з’єднань наводиться у відповідності з ГОСТ 21425-75. До методичних рекомендацій включено необхідний довідковий матеріал з вибору типорозмірів шпонкових та шліцьових з’єднань. Рекомендації можуть бути використані студентами, як при курсовому чи дипломному проектуванні, так і у науково-дослідній роботі.
 
Date 2010
 
Type Навчальний матеріал
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/2554/1/%D0%A8%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D0%B8_1.pdf
Сердюченко , Ю.Ю. (2010) Шпонкові та шліцьові з’єднанняРозміри, вибір та перевірочні розрахунки. [Навчальний матеріал] (Неопублікований)
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/2554/