Запис Детальніше

Правове регулювання страхових відносин сільськогосподарських підприємств

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Правове регулювання страхових відносин сільськогосподарських підприємств
 
Creator Горіславська, І. В.
 
Subject 12.00.06 – земельне право; аграрне право; екологічне право; природоресурсне право
349.2 Трудове право
 
Description Дисертаційне дослідження присвячено системному та комплексному аналізу поняття та особливостей аграрних страхових правовідносин, з метою формування цілісного уявлення про них та пошуку ефективних шляхів і механізмів реалізації страхування у сільському господарстві. Розкриваються та характеризуються історичні етапи розвитку законодавства, що регулює страхові відносини за участю сільськогосподарських підприємств, окремі елементи аграрних страхових правовідносин, їх види. Акцентується увага на необхідності не тільки внесення змін до чинних нормативних актів, що регулюють страхування у сільському господарстві, на важливості приведення його у відповідність із теоретичними моделями розвитку та функціонування страхування в агропромисловому комплексі та теоретично обґрунтованими методами впливу на суспільні відносини, спрямовані на гармонізацію страхування у сільському господарстві в цілому.
Основна увага у роботі зосереджена на розкритті правової природи аграрних страхових правовідносин, виявлені підстави та умови, що сприяють їх формуванню у логічну теоретичну конструкцію, що, в свою чергу, спрямована на підвищення ефективності реалізації цих відносин. На підставі цього проводиться аналіз правового регулювання аграрних страхових відносин та визначаються підстави для виділення окремого інституту аграрного законодавства України;
розкриваються особливості аграрних страхових правовідносин як у цілому, так і окремих їх видів, а також, особливості їх виникнення, зміни та припинення.
У результаті дисертаційного дослідження сформульовані теоретичні висновки про напрямки та механізм ефективної реалізації аграрних страхових правовідносин, та запропоновані зміни до чинного законодавства України, що спрямовані на удосконалення системи страхування у сільському господарстві.
 
Date 2010-10-22
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/5159/1/%D0%93%D0%BE%D1%80%D1%96%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%86.%D0%92.pdf
Горіславська, І. В. (2010) Правове регулювання страхових відносин сільськогосподарських підприємств. PhD thesis, Робота виконана в Національному університеті біоресурсів і природокористування України Кабінету Міністрів України .
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/5159/