Запис Детальніше

Особливості захисту хризантем від попелиць в умовах Бо-танічного саду ім. Фоміна Національного університету імені Т. Шевченка

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості захисту хризантем від попелиць в умовах Бо-танічного саду ім. Фоміна Національного університету імені Т. Шевченка
 
Creator Білявська , Тетяна Володимирівна
 
Subject 8.09010501 Захист рослин
0901 Сільське господарство і лісництво (Агрономія)
632.7 Комахи - шкідники рослин
 
Description Захист декоративних рослин від хвороб та шкідників в останні роки сформувався як самостійна галузь. Робота з шкідниками і хворобами квітково-декоративних рослин в основному виконується на об'єктах відкритого ґрунту. Оранжерейні рослини в цьому відношенні слабо вивчені. Тут створюються особливі умови. У нашій роботі має місце саме біологічний метод захисту рослин, а саме використання фітонцидно-лікарських рослин та застосування ентомофагів. В умовах відкритого ґрунту на хризантемі найбільш чисельною і шкодочинною у 2009 році відмічена баштанна, або бавовникова попелиця. Хризантеми цей вид заселяв на початку травня і розвиток проходив у 12 поколіннях. Висока чисельність попелиць, їх шкодочинність свідчать про необхідність проведення захисних заходів, які ґрунтуються на природоохоронній основі.
Для захисту хризантеми від попелиць заслуговує на увагу використання ентомофага афідіуса та фітонцидних препаратів, зокрема водної витяжки тютюну.
При застосуванні афідіуса і фітонцидних препаратів дуже важливим є вивчення видового складу і особливостей розвитку попелиць, а також раннє виявлення та прогнозування вогнищ розмноження шкідника.
 
Date 2010-04-09
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/msword
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/2692/1/%D0%91%D1%96%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0.doc
Білявська , Тетяна Володимирівна (2010) Особливості захисту хризантем від попелиць в умовах Бо-танічного саду ім. Фоміна Національного університету імені Т. Шевченка. Магістра thesis, ННІ Рослинництва та ґрунтознавства .
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/2692/